Jobb csípő fájdalom lelki okai – mit mondd a csípőnk?

Vajon mik lehetnek a jobb csípő fájdalom lelki okai? Egyáltalán képes csípőnk bármilyen érzést hordozni magán? A válasz az, hogy igen.

Csípőnk és medencék állapota nagyon sokat befolyásolhat közérzetünkkel kapcsolatban, gyakran nevezik spirituális tekintetben a „szent mendence”-nek is. Kicsit sem túlzás ez a megnevezés, hiszen a csípőnkből és medencénkből árad az egész életünk. Önmagában is képviseli testünk alapjait és nem kizárólag fizikai aspektusban, de lélektaniban is. Amikor csípőnk megfelelően, fájdalommentesen működik, úgy a testünk többi része tökéletesen élvezi az általa nyújtott támogatást.

De mi a helyzet akkor, ha megjelenik a fájdalom? Mik lehetnek a jobb csípő fájdalom lelki okai?

A csípőfájdalom általában az egyik legrosszabb fájdalom típus, hiszen egyik alapvető tevékenységünkben korlátoz – a lépésekben. Amikor sajnos már a lépések is nehézkessé válnak a betegek életében, úgy a további mozgások, mint például az ugrás vagy futás szinte teljesen elképzelgettetetlenné válik. A legrosszabb az egészben, hogy az érintettek túlnyomó többsége már csak akkor fordul orvoshoz vagy alternatív megoldásokhoz, amikor a fájdalom már elviselhetetlen.

1. kép – A jobb csípő fájdalom lelki okai között megjelenhet a támogatottságunk érzésnek hiánya is

A csípőfájdalmak esetében mindenképpen érdemes odafigyelnünk nem csupán a fizikai tünetekre, de a lelki problémákra is. A modern orvostudomány is csak akkor lehet segítségünkre, ha a testünk és lelkünk összhangban van és hagyja, hogy segítsenek rajta. A problémák igazi megoldásához nem elég a fájdalmakat felszínesen kezeli, inkább a problémák gyökerét kell megtalálni és megoldani.

A jobb csípő fájdalom lelki okai hátterében két dolog húzódhat meg: a megállásra való kényszer illetve, hogy nem kapunk elegendő támogatást az életünkben és a kapcsolatainkban.

Az első esethez tökéletes társul a már korábban említett nehézkes lépések. Csípőnk az említett tünettel jelezhez számunkra, hogy valóban jó-e az út, amire keveredünk. Az alábbi kérdésekre érdemes keresnie a választ:

  • Volt-e az életében mostanában valamilyen drasztikus változás, ami kihatással lehet a mindennapjaira?
  • Tett e valami olyan dolgot a múltban, amit nem érzett helyesnek és most kihatással lehet a jelenre?
  • Jelenleg áll e Ön előtt valamilyen nagy horderejű döntés, mi az egész életét megváltoztathatja például költözés egy másik városba, válás és így tovább

Az őszinte válaszok megtalálása az említett kérdésekre megfelelő alapot nyújthat arra, hogy megtalálja a jobb csípő fájdalom lelki forrásait. Tovább az alábbi kérdések szintén segíthetnek, az érzelmi problémák feltárásában:

  • Történt esetleg olyan esemény Önnel, amiben úgy érezte nem támogatja megfelelően partnere?
  • Munkahelyén gyakran érzi úgy, hogy kizárólag önmagára számíthat a megoldandó feladatokkal kapcsolatban?
  • Gyakran érzi úgy, hogy a mindennapok nehézségei kizárólag Önre hárulnak?

Ahogyan Ön is láthatja a jobb csípő fájdalom lelki okai között több, különböző érzelem is helyet kaphat és kizárólag Önön múlik, mennyire igyekszik megtalálni a válaszokat a fájdalomra. A kérdések megválaszolása során mindenképpen érdemes odafigyelnie a teljes őszinteségre, hiszen ennek hiányában sajnos igen nehéz lesz enyhíteni a fájdalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Szerotonin szindróma - Mi okozza?

hét febr 22 , 2021
Mi a szerotonin szindróma? A szerotonin szindróma egy potenciálisan súlyos negatív gyógyszerreakció. Úgy gondolják, hogy akkor fordul elő, ha túl sok szerotonin halmozódik fel a testben. Az idegsejtek általában szerotonint termelnek. A szerotonin egy neurotranszmitter, amely egy vegyi anyag és […]
szerotonin szindróma

Ez is érdekelheti