Bal váll fájdalom lelki okai – ezek az érzések okozhatják!

A bal váll fájdalom lelki okai gyakran ugyanazon az érzések köré csoportosulnak. Hasonlóan a jobb váll fájdalom lelki okaihoz a test az ilyen típusú fájdalom esetén is üzenni szeretne. A fájdalmak a legtöbb esetben hasznos jelzéssel bírnak a testben, mivel jelként és üzenetként szolgálnak számunkra: valami épp nincs rendben.

Amikor azonban a fájdalom krónikussá válik, akkor hajlamosak vagyunk megijedni. Meglátogatjuk az összes lehetséges orvost, aki segíthet megoldani a problémánkat a lehető leghamarabb, majd az utolsó vizsgálatok végén jön a meglepődés – a tesztek szerint minden rendben van.

Mégis, ha a testünk fájdalommal próbál üzenni nekünk annak oka van. Lehet, hogy nem magára a fizikai testünkre kell oda figyelni, hanem a szellemünkre? Pontosan ilyen esetek húzódhatnak meg a bal váll fájdalom lelki okai mögött.

Mik lehetnek a ball váll fájdalom lelki okainak jelentései?

A bal váll fájdalom lelki vetületei egyértelműen az egyik legfontosabb szervünkkel hozható kapcsolatba: a szívvel. A bal vállunk az a testrész, ami leginkább kapcsolódik a szívünkhöz. Ha a fájdalom ezen a területen jelenik meg, az egyértelmű jel azzal kapcsolatban, hogy a szívünkben jelenleg nincs összhang. Valami fájdalmas, érzékeny érzés lehet bennünk, ami már testi problémákat is képes produkálni.

Amennyiben szeretné jobban megérteni a bal váll fájdalom lelki okait, úgy érdemes feltenni magának az alábbi kérdéseket:

  • Úgy érzi, hogy a szíve összetört az elmúlt időszakban?
  • Úgy érzi, hogy minden rendben a szívével? Örömmel és pozitív energiával töltött?
  • Feldolgozhatatlan gyászt érez, amin nem képes túljutni?
  • Összhangban vannak a cselekedetei a szíve érzéseivel?

A kínai orvoslásban köztudott, hogy mindennek van jin és jang energiája. A két energia változó egyensúlya alakítja, hogyan is érezzük magunkat egy-egy pillanatban. A jang energia a fényről és a mozgásról szól, míg a jin a sötét és csendes párja.

Bal váll fájdalom lelki okai – ezek az érzések okozhatják!
1. kép – A bal váll fájdalom lelki okai mögött több érzés is meghúzódhat

Testünk bal oldalát alapvetően a jin energia uralja: az érzelmek, a passzivitás, a hallás és az érzés energiái. Ha valami elromlik a testünk bal oldalán, úgy mindenképpen érdemes az említett érzésekkel foglalkoznunk.

Bizonyos szempontból az érzéseink jin vagy jang jellegűek. A szomorúság a jin fő érzelme. Néha muszáj szomorúságot éreznünk az energiák egyensúlyának érdekében, azonban ha ez a mérleg elbillen és mindig nagyobb arányban érezzük a jin-t akkor alakulhatnak ki a bal váll fájdalom lelki okai és egyéb testi tünetek.

A kínai gyógyászatban a fájdalom azt jelenti, hogy az energia valahol elakad és nem áramlik hatékonyan. A követkető kérdések segíthetnek Önnek is jobban megérteni, hogyan milyen az egyensúlya jelenleg a két energia között:

  • Szomorúnak, bánatosnak esetleg depresszívnek érezte magát mostanában?
  • Letargikus és úgy érzi, minden cselekvés nehezére esik?
  • Haragos, amiről nem akar tudomást venni?
  • Rendszeresen végez testmozgást?

Végső soron elmondhatjuk, hogy a bal váll fájdalom lelki okai minden esetben olyan érzések, amelyek megoldhatók, ha képesek vagyunk szembe nézni velük. Természetesen krónikus fájdalom esetén mindenképpen keresse fel háziorvosát a szükséges vizsgálatok érdekében, azonban szánjon időt arra is, hogy jobban megértse érzéseit.

Napi 10 perc meditáció vagy egyedül töltött idő sokat segíthet abban, hogy jobban megértsük önmagunkat. Hasznos lehet még a jóga is vagy az érzelmek naplózása. A megoldás nagyon gyakran ott van a szemünk előtt, de a világ zajai miatt nehezebben tudjuk észrevenni őket.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Szívizom gyulladás tünetei – ezekre a jelekre figyeljen oda!

csü dec 16 , 2021
A szívizom gyulladás tünetei akkor alakulnak ki, amikor a szív izmai gyulladásos állapotba kerülnek. A gyulladás csökkentheti a szív pumpáló képességét és gyors vagy rendellenes szívritmus zavarokat okozhat. Súlyosabb esetekben a szívizomgyulladás teljesen legyengítheti a szívet, aminek következtében a test […]
Szívizom gyulladás tünetei – ezekre a jelekre figyeljen oda!

Ez is érdekelheti