Top 5 legjobb zsírégető – ezek valóban működnek!

A piacon megtalálható zsírégetőkkel kapcsolatban sokan szkeptikusak, hiszen sok esetben táplálékkiegészítőként vannak feltűntetve, amelyek fokozhatják az anyagcserét, csökkenthetik a zsír felszívódását, vagy segíthetnek a szervezetnek több zsírt égetni. Ezenkívül a gyártók próbálnak minél megkapóbb szlogeneket írni termékeikről, amelyek azt hirdetik, hogy az övék a legjobb zsírégető a piacon, és megoldhatják a súlyproblémákat.

Azonban ezek a fajta zsírégetők sokszor vagy hatástalanok, vagy rosszabb esetben károsak is lehetnek az egészségre. Ennek az az oka, hogy ezeket nem szabályozzák az élelmiszer-szabályozó hatóságok. Természetesen nem létezik semmiféle csodaszer, amely a fogyást segítené elő, sőt, még a természetesnek mondott táplálékkiegészítők sem garantálják a zsírvesztést.

Mindenkinek más az anyagcseréje, ezért hiába ígérik a gyártók, hogy segíthetnek az anyagcsere felgyorsításában, ez egyáltalán nem garantált. A fogyás leghatékonyabb módja nem a legjobb zsírégető tablettán múlik, hanem az olyan egyszerű megoldásokon, mint a rendszeres alvás, a stressz csökkentése, a rendszeres testmozgás és a tápanyagokban gazdag, kiegyensúlyozott étrend.

Ennek ellenére számos természetes kiegészítőről bebizonyosodott, hogy segíthet a zsírégetés folyamatában. Cikkünkben a legjobb zsírégető kiegészítők kerülnek bemutatásra, azonban mielőtt elkezdené bármelyiket is komolyabban alkalmazni, mindenképp konzultáljon egészségügyi szakemberrel.

1. Koffein

A koffein egy olyan anyag, amely megtalálható a kávéban, a zöld teában és a kakaóbabban. A kereskedelmi zsírégető kiegészítők népszerű összetevője, nem is ok nélkül!

A koffein felgyorsíthatja az anyagcserét, és több zsírt égethet el.

Számos kutatás rámutatott arra, hogy a koffein 1-2 óra alatt átmenetileg akár 16%-kal is felpörgeti az anyagcserét. Ezenkívül számos más tanulmány bebizonyította, hogy a koffein segíthet a szervezetnek több zsírt égetni. Ez a hatás azonban erősebbnek bizonyul a normál testalkatú emberek körében, mint azoknál, akik túlsúlyosak vagy elhízottak.

A koffein előnyeit nem feltétlenül kell keresnünk a legjobb zsírégető tablettákban: egyszerűen igyon egy csésze erős kávét. A kávé kiváló koffeinforrás és számos egészségügyi előnnyel járhat a fogyasztása. Azonban nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy az egészségügyi előnyök csak átmenetiek, hiszen a koffein megzavarhatja a minőségi alvást, ami negatív hatással van a súlykezelésre.

Fontos megjegyezni, hogy a koffein túl gyakori fogyasztása toleránsabbá teheti szervezetét a hatásaival szemben, sőt, valóban veszélyes lehet az egészségére, ha túl sokat fogyaszt belőle, ezért figyeljen arra, hogy a napi ajánlott koffein határon belül maradjon, ami 400 mg.

2. Zöld tea kivonat

A zöld tea kivonat egyszerűen a zöld tea koncentrált formája. Por vagy kapszula formájában biztosítja a zöld tea minden előnyét, hiszen a zöld tea koffeinben és olyan vegyületekben gazdag, amelyek segíthetnek a zsírégetésben.

Ezenkívül a zöld teában megtalálható vegyületek kiegészíti egymást, és segíthet a zsírégetésben a termogenezisnek nevezett folyamaton keresztül. Ez egy olyan folyamat, amelyben a szervezet kalóriákat éget el hőtermelés céljából.

Top 5 legjobb zsírégető - ezek valóban működnek!
1. kép – A legjobb zsírégető listánkra a zöld tea is felkerült

Összevetettek 6 tanulmányt, amelyek összességében arra jutottak, hogy a zöld tea kivonat és a koffein kombinációja 16%-kal több zsírt éget el, mint a placebo.

Egy másik kutatásban a tudósok a placebo, a koffein, valamint a zöld tea kivonat és a koffein kombinációjának zsírégetésre gyakorolt hatását hasonlították össze, amely során kiderült, hogy a zöld tea és a koffein kombinációja nagyjából 65 kalóriát éget el naponta.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a vizsgálatokban résztvevők zöld tea kivonatot szedtek további koffeinnel kombinálva, ezért ez nem bizonyítja egyértelműen, hogy a zöld tea kivonat önmagában is ugyanezekkel a hatásokkal rendelkezik.

Ezenkívül a zöld tea kivonat túlzott fogyasztása káros lehet a májra, különösen, ha éhgyomorra fogyasztja, ezért figyeljen arra, hogy ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

3. Fehérjepor

Milyen szerepet játszik a fehérje a zsírégetésben? A magas fehérjebevitel elősegítheti a zsírégetést azáltal, hogy felpörgeti az anyagcserét és csökkenti az étvágyat. Ezenkívül segít a szervezetnek megőrizni az izomtömeget.

60 túlsúlyos és elhízott résztvevő bevonásával készítettek egy tanulmányt, amely során kiderült, hogy a magas fehérjetartalmú étrend majdnem kétszer olyan hatékony a zsírégetésben, mint a mérsékelt fehérjetartalmú étrend.

A fehérje csökkentheti az étvágyat azáltal, hogy növeli a teltséghormonok szintjét, miközben csökkenti az éhséghormon szintjét.

Bár az összes szükséges fehérjét megkaphatja fehérjében gazdag élelmiszerekből, sokaknak mégis kihívást jelent a napi elegendő mennyiségű fehérje elfogyasztása, erre hivatott segíteni a fehérjepor-kiegészítő.

Így a legjobb zsírégető lehetőségek közé tartozik a tejsavó, a kazein, a szója, a tojás és a kender fehérjepor, amelyek segítségével a szervezetbe bevitt fehérjemennyiség növelhető. Nem árt, ha olyan kiegészítőt választunk, amely alacsony cukor- és adalékanyagokat tartalmaz, különösen, ha fogyni próbál.

Az ajánlott napi fehérjebevitel az Ön aktivitási szintjeitől, életkorától, nemétől, testsúlyától, magasságától függően változik, viszont az ajánlott napi bevitel 0,8 gramm fehérje testtömeg-kilogrammonként.

4. Oldható rost

Kétféle rost létezik: oldható és oldhatatlan. Az oldható rostok felszívják a vizet az emésztőrendszerben, és viszkózus gélszerű anyagot képeznek, melyekről kiderült, hogy segíthetnek a zsírégetésben azáltal, hogy csökkentik az étvágyat.

Ennek az az oka, hogy az oldható rostok növelhetik a teltséghormonok szintjét, és segíthet csökkenteni az éhséghormonok szintjét is.

Sőt, az oldható rostok lassítják a tápanyagok bejutását a bélbe. Ennek hatására a szervezetnek több időre van szüksége a tápanyagok megemésztésére és felszívódására, következésképpen sokkal több ideig érezheti magát jóllakottnak.

Ezenkívül még az oldható rostok csökkentik az ételből felszívott kalóriák számát.

Hiába az oldható rost az egyik legjobb zsírégető lehetőség, mégis sokan kihívásnak találják az ajánlott napi bevitel elfogyasztását, emiatt fontolóra veheti az oldható rost-kiegészítők szedését is.

5. Yohimbine

Általában afrodiziákumként használják, de olyan tulajdonságai is vannak, amelyek segíthetnek a zsírégetésben.

A Yohimbine bizonyos receptorok blokkolásával fejti ki hatását. Ezek a receptorok általában megkötik az adrenalint, hogy elnyomják annak hatásait, amelyek közül az egyik arra ösztönzi a szervezetet, hogy zsírt égessen. Mivel a yohimbine blokkolja ezeket a receptorokat, meghosszabbíthatja az adrenalin hatását, és elősegítheti a zsírok lebomlását.

20 focistán végzett tanulmány során kiderült, hogy napi kétszer 10 mg yohimbine bevétele átlagosan 3 hét alatt segített leadni a testzsír 2,2%-át. Fontos megjegyezni, hogy ezek a sportolók már amúgy is meglehetősen vékony testalkatúak voltak, így a testzsír 2,2%-os csökkenése jelentősnek számít.

Mindazonáltal több információra van szükség a yohimbine-ről, mielőtt zsírégető kiegészítőként ajánlható lenne, hiszen a 3 hetes teszt időszak elég kevésnek számít.

Továbbá, mivel a yohimbine megemeli az adrenalin szintjében, mellékhatásokat, például hányingert, szorongást, pánikrohamokat és magas vérnyomást okozhat, sőt, kölcsönhatásba léphet a vérnyomás és a depresszió általános gyógyszereivel is.

Összegzésként elmondható, hogy nem létezik olyan, hogy legjobb zsírégető tabletta, amely egy szempillantás alatt segíthetne a súlyproblémákon, azonban rengeteg természetes megoldás segítséget nyújthat a zsírégetésben.

Ezen megoldások közül valószínűleg a koffein, a zöld tea kivonat és a fehérje-kiegészítők a leghatékonyabbak a zsírégetésben, viszont mindenképp egyeztessen kezelőorvosával, mielőtt elkezdi használni az új kiegészítőket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem jár egészségügyi kockázattal ezen kiegészítők szedése.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Mik lehetnek a diszgráfia tünetei?

sze ápr 26 , 2023
Mik lehetnek a diszgráfia tünetei? A diszgráfia egy tanulási zavar, amely befolyásolja az egyén írási képességét. Ez az állapot a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt érinti, megnehezítve az írásbeli kommunikáción keresztüli kifejeződést. A diszgráfiát gyakran a diszlexia egy típusának nevezik, […]
Mik lehetnek a diszgráfia tünetei?

Ez is érdekelheti