Az L-karnitin hatása: 5 tulajdonság, amiért érdemes fogyasztani

Az L-karnitin hatása leginkább a fogyókúrázók körében vált leginkább ismertté, pedig nem csak a zsírégetésben tud segítséget nyújtani. Bár sokan aminosavként ismerik, valójában az L-karnitin inkább egy vitaminszerű anyagnak nevezhető, ami számos szerepet játszik szervezetünkben.

A májban és a vesében képződik és két esszenciális aminosavból tevődik össze, a lizinből és a metioninból. Az esetek túlnyomó többségében a súlyvesztés során alkalmazzák a legtöbbször, azonban segítséget nyújthat szívbetegségeknél és cukorbetegségeknél egyaránt.

Cikkünkben, most az L-karnitin hatása kerül bemutatásra 5 jótékony tulajdonságán keresztül.

1. Segít a zsírégetésben

Nyilvánvalóan nem meglepő, hogy cikkünk is az első és leginkább ismert tulajdonságot szeretné bemutatni az L-karinitinnel kapcsolatban, ez pedig a zsírégető hatása. A magasabb L-karnitin szint képes lehet csökkenteni a szervezetben tárolt zsírmennyiséget és a zsigeri hasi zsírt is, amely a létfontosságú szerveket veszi körül és olyan egészségügyi problémákhoz vezethet, mint a zsírmáj.

Tehát ha szeretnéd csökkenteni szervezet zsírmennyiségét, úgy bátran ajánljuk az L-karnitin rendszeres fogyasztását!

2. Javítja az edzések előtti és utáni energiaszintet

Ahogy a szervezet zsírégető képessége növekedik, úgy ezzel párahuzamosan a test energiaszintje is. Pontosan e tulajdonsága miatt alkalmazzák rendszeresen a sportolók az L-karnitint. Első sorban javítja az intenzív edzések során elégetett zsír mennyiségét, másodszor pedig fokozza az energiaszintet az edzések közben is.

Sőt, az L-karnitin hatása még az edzések után is megmaradhat, hiszen jelentősen javíthatja a fennmaradó energiaszintet. Összességében tehát, ha Te is egy olyan kiegészítőt keresel, ami segíti az energiaszinted fokozását, miközben még a zsírégetést is támogatja, akkor az L-karnitin lehet a tökéletes választás.

3. Serkenti az anyagcserét

Mivel az L-karnitin hatása magasabb energiaszintet eredményez, így ebből kifolyólag képes lehet az anyagcserét is serkenteni. A magasabb intenzitású edzések nagyobb erőfeszítéseket igényelnek, amik fokozzák testünk anyagcsere folyamatait. Ebből kifolyólag a fokozott anyagcsere jelentősen javíthatja a súlyvesztést, mivel növeli az elégethető kalóriák mennyiségét.

Az L-karnitin hatása: 5 tulajdonság, amiért érdemes fogyasztani
1. kép – Az L-karnitin hatása akár az anyagcserét is pozitívan befolyásolhatja

Jó hír, hogy ez a hatás nem kizárólag az edzések során élvezhető, hanem nyugalmi állapotban is, így az L-karnitin segítségével szinte egész nap egy fokozott zsírégető üzemmódba kapcsolhatunk.

4. Fokozza a szervezet regenerációját

Az L-karnitin akár képes lehet fokozni a szervezet regenerációját is, de ez a tulajdonsága leginkább akkor érvényesül, ha koncentráltan, injekció formájában kerül bevitelre. A regenerációt az által képes javítani, hogy csökkenti a tejsav felhalmozódását az izmokban. A tejsav felhalmozódása felelős többek között a nagyon kimerítő edzések utáni izomlázért, fájdalomért és fáradtságért.

Az L-karnitin segítségével pedig végső soron hamarabb ürül ki a szervezetből az izom laktát, így az gyorsabban regenerálódhat és hamarabb visszatérhet az intenzív edzésekhez, amelyek fontos szerepet játszanak a zsírégetésben.

5. Támogatja az immunrendszert

Kevésbé ismert az L-karnitinről az a tény, hogy hatékony antioxidánsként is funkcionál. Az antioxidánsok segítik megvédeni a szervezetünket az oxidatív stressz állapotától, amely többek között számtalan krónikus betegség kialakulásáért felelős.

Ráadásul immunrendszer támogató tulajdonsága csak még jobban támogatja a súlyvesztést. Miért? A válasz egészen egyszerű: minél kevesebbszer vagyunk betegek, annál többször van esélyünk kivitelezni az eltervezett edzéseket!

Összegzés

Összegzésként elmondható, hogy az L-karnitin zsírégetéssel kapcsolatos tulajdonságai több szempontból is megállják a helyüket, így valóban kitűnő kiegészítője lehet a súlyvesztés folyamatának. Fontos azonban megemlíteni, hogy az L-karnitin nem csodaszer – ha nem kombinálja egészséges étrenddel és megfelelő intenzitású edzésekkel, akkor a várva várt hatás nagy valószínűséggel elmarad.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Kollagén ital - valóban csodaszerként működik?

csü okt 20 , 2022
A legtöbb kollagén ital és kiegészítő állatokból származik, főként sertésekből, tehenekből és halakból. Természetesen a legtöbb ilyen étrendkiegészítő összetételét tekintve eltérő lehet, de jellemzően I, II, III típusú kollagént vagy a három keverékét tartalmazzák. Ezek a következő három fő formában […]
Kollagén ital - valóban csodaszerként működik?

Ez is érdekelheti