Vesekő lelki okai – ezek az érzelmek válthatják ki!

A vesekő lelki okai mögött több kiváltó érzés is meghúzódhat, mint az igazságtalanság érzése, a tehetetlenség vagy a félelem. De mi is az a vesekő? A vesekövek só és ásványi anyagok megkeményedett gyűjteményei, amelyek gyakran kalciumból vagy húgysavból állnak. A vesekövek a vesék belsejében képződnek, amik a húgyutak más részein keresztül utazhatnak a szervezetben.

A vesekövek méretei igen változatosak lehetnek. Egyes kövek annyira picik, hogy szinte alig láthatók, néhány vesekő pedig olyan nagyméretűvé válhat, hogy szinte a teljes vese méretét felveheti. A vesekövek akkor képződnek a szervezetben, ha túl sok ásványi anyag halmozódik fel a vizeletben.

A vesekő lelki okai mögött egyik leggyakrabban meghúzódó érzés az igazságtalanság megtapasztalása. Páros szerv révén, célja, hogy megfelelő egyensúlyban tartsa a testet és lelket, azonban az igazságtalanság érzete gyakran elbillentheti ezt az egyensúlyt, ami a vesekő tüneteinek kialakulását is okozhatja.

Nem ritka, hogy a tünetek hátterében a tehetetlenség érzése áll. Olyan helyzetbe kerültünk, amelyben kénytelenek vagyunk maradni, de a dolgok nem a terveinknek, elképzeléseiknek megfelelően alakulnak. Úgy érezzük, hogy tehetetlenek vagyunk és csak sodródunk az árral. Az ilyen szituációs hasonlóan az igazságtalansághoz hamar kimozdíthatják a veséket az egyensúlyukból.

Érdemes azt is megemlíteni, hogy a vesekő lelki okai akár a megváltozott kapcsolatunkra is utalhat a különböző folyadékokkal átvitt értelemben. Kicsit úgy kell ezt elképzelni, mint mikor falakat emeltek a történelem során vízgyűjtő területeken, annak érdekében, hogy védjék a saját területüket illetve a folyadék ne tudjon szabadon távozni a területről. Hasonlóan működnek az érzéseink is, amelyek a vesével kapcsolatosak.

Vesekő lelki okai – ezek az érzelmek válthatják ki!
1. kép – Vesekő lelki okai – ezek az érzelmek válthatják ki!

Olyan érzésünk lehet, mintha valaki vagy valami folyamatosan a területükön ólálkodna, amit mi meg szeretnénk védeni. Hasonlóan a kutyákhoz, akik vizeléssel jelzik a területi dominanciát a vesekő lelki okai is sűrűbb vizelést eredményezhetnek, mintha mi is igyekeznénk ilyen módon megjelölni a területünk határait.

A folyadékáramlásra akár szimbolikus módon is tekinthetünk például az anyagi területeink során. Sokszor szoktuk mondani, hogy „kifolyik a pénz a kezéből” és nem is véletlenül, mivel ez a fajta magatartás is olyan tehetetlenséget idézhet elő, ami akár a vesekő lelki okai közé is sorolható. Az anyagi problémák gyakran eredményeznek olyan folyamatosan fennálló érzéseket, hogy nem tudjuk kontrollálni a költési szokásainkat, nem tudunk félrerakni vagy nem engedhetjük meg magunknak bizonyos anyagi javak megvásárlását. Amennyiben ezek az érzések hosszú ideje fennállnak, úgy megbetegíthetik a vesekét, ahol végül kialakulhatnak a vesekő tünetei is.

A vesekő tünetei nagyobb eséllyel alakulnak ki férfiaknál, hiszen a férfiak mindig is dominánsabbak voltak a nőknél. Számukra fontosabb a területei határok tiszta megjelölése illetve a család és a szeretteik anyagi jólétének biztosítása. Ha valamelyik területen úgy érzik, hogy nem valósulnak meg terveik, úgy a tünetek előbb-utóbb megjelenhetnek.

Összegzéssül elmondható, hogy a vesekő lelki okai mögött olyan érzések állhatnak, mint a tehetetlenség, igazságtalanság vagy területünk megsértéséből frusztráltság. Amennyiben a tünetek már megjelentek, úgy mindenképpen érdemes átgondolnunk, hogy a leírt érzések mennyire kerítettek minket hatalmukba. Ha úgy érezzük, hogy nem hallgatunk a lelkünkre, úgy lehetséges, hogy épp most jött el ideje.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

A házában megbúvó allergén: A penész allergia tünetei

vas jún 12 , 2022
Úgy tűnik, hogy az allergiája rosszabbodik, ha esik az eső? Ha igen, akkor lehet, hogy penész allergia tünetei vannak jelen. A penész allergia általában nem életveszélyes, azonban a mindennapi életben kellemetlenné válhat. A penészgomba elsődleges allergénje a penészspóra. Mivel ezek […]
penész allergia

Ez is érdekelheti