Vérehulló fecskefű – hatásai és alkalmazása

A vérehulló fecskefű egy igazán különleges gyógynövény. A föld feletti részei és gyökere is olyan jótékony növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek gyakran megjelennek egy-egy gyógyszer hatóanyagaként. Fontos, hogy a vérehulló fecskefű nem összekeverendő a salátaboglárkával, mivel a két kövény teljesen eltérű profillal rendelkezik.

Manapságra egyre többen fordulnak a természet adta kezelési lehetőségekhez. Éppen ezért a vérehulló fecskeű megjelenhet olyan betegségek kezelésénél, mint a rák, az emésztőrendszeri problémák, a máj- és epehólyag-rendellenességek és sok más betegség. Itt azonban nagyon fontos megemlíteni, hogy jelenleg nagyon kevés kutatás áll rendelkezésre jótékony hatásaival kapcsolatban, így mindig kizárólag orvosi javaslat mellett ajánlott alkalmazni!

A fecskefűben megtalálható vegyianyagok lelassíthatják a rákos sejtek növekedését, de károsak lehetnek a normál sejtekre is. Az előzetes kutatások szerint a nagyobb mennyiségű celandin fokozhatja az epe kiáramlását. Továbbá tartalmazhat olyan vegyszereket is, amelyek csökkentik a duzzanatot és enyhítik a fájdalmat vagy akár megölhetik a baktériumokat, gombákat és vírusokat.

Lehetséges jótékony hatásai

A vérehulló fecskefű alkalmazása az alábbi jótékony hatásokat eredményezheti.

1. Enyhítheti az emésztési zavarokat

Egy több mint 4 héten át tartó megfigyelés arra a következtetésre jutott, hogy a fecskefű alkalmazása segítséget nyújthat több emésztési probléma esetében is. Ilyen problémák lehetnek a savas reflux, hányinger, hányás, gyomorfájdalmak és görcsök.

Vérehulló fecskefű - hatásai és alkalmazása
1. kép – Vérehulló fecskefű – hatásai és alkalmazása

2. Elpusztíthatja a rákos sejteket

Korai tanulmányok úgy találták, hogy a növény kivonatának intravénásan történő beadása mérsékelheti a rákos sejtek nagyságát. Ez olyan betegségeknél volt megfigyelhető, mint a vastagbélrák, mellrák vagy a hasnyálmirigy rák. Azonban a kutatási eredményeket többen is kritizálták. Leginkább azt találták problémásnak, hogy túl nagy mennyisésgű fecskefű kivonatot alkalmaztak, amiről többen úgy gondolják a kutatóvilágban, hogy akár a normális, egészséges sejteket is elpusztíthatja.

Az alábbi területeken jelenleg nem áll rendelkezésre elengedő megfigyelés, viszont többen tapasztaltak jótékony hatásokat.

  • Ízületi gyulladás
  • Hólyagos kiütések
  • Köszvény
  • Magas vérnyomás
  • Szabálytalan menstruációs időszakok
  • Étvágytalanság
  • Fájdalom és duzzanat (gyulladás)
  • Fogfájás
  • Szemölcsök

Mellékhatások és kockázatok

Szájon át történő alkalmazása semmiképpen sem ajánlott, mivel májproblémákat okozhat. Bőrön történő alkalmazása esetén mindenképpen javasolt kis mennyiségben kipróbálni először, annak érdekében, hogy meggyőzödj a lehetséges allergiás reakciók meglétésről.

Összefoglaló

A vérehulló fecskeű egy igazán különleges gyógynövény, azonban alkalmazásával kapcsolatban rendkívül körültekintően kell eljárnunk. Semmiképpen sem ajánljuk használni orvosi beleegyezés nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

7 természetes potencianövelő, ami valóban működik

sze aug 30 , 2023
Mi az a természetes potencianövelő? A természetes potencianövelők olyan jótékony természet adta lehetőségek, amelyek fokozhatják a szexuális vágyat. Sok ember nem szeretne kipróbálni különböző gyógyszeres kezeléseket, így egyre többen fordulnak a természetes potencianövelő felé, amennyiben ilyen jellegű problémával szembesülnek. Azonban […]
7 természetes potencianövelő, ami valóban működik

Ez is érdekelheti