Övsömör lelki okai – ezek az érzések állhatnak a tünetek hátterében!

Az övsömör lelki okai mögött különböző érzések állhatnak. Mielőtt azonnal a lelki okokat próbálnánk megérteni, mindenképpen érdemes megismerni magát az övsömör fertőzést is.

Az övsömör egy vírusos fertőzés, amely fájdalmas kiütéseket okozhat, leggyakrabban a törzs bal vagy jobb oldalán jelenik meg egyetlen hólyagcsík formájában. Az övsömör tüneteinek kialakulása mögött a varicella-zoster vírus áll, ami ugyan az a vírus, ami a bárányhimlőért felelős.

Az övsömör nem egy egészen életen át tartó állapot, azonban igen fájdalmas lehet. A megfelelő oltások segíthetnek csökkenteni az övsömör kialakulásának esélyeit, illetve annak lefolyását is lerövidíthetik. A betegség leggyakoribb szövődménye a posztherpetikus neuralgia, amely hosszú ideig még fájdalmat okozhat, miután kitisztultak a hólyagok.

De vajon mik állhatnak az övsömör lelki okai mögött? Egyáltalán az érzések kihatással lehetnek a testi betegségek kialakulására? A jelen kutatások alapján a negatív gondolatok és energiák képesek megváltoztatni testünk fizikai szerkezetét is.

Övsömör lelki okai – ezek az érzések állhatnak a tünetek hátterében!
1. kép – Az övsömör lelki okai között meghúzódó érzések: reménytelenség és tehetetlenség

A gondolkodás biokémiai anyagok összetett kombinációit hozza létre, amelyek akár a test különböző receptorait is stimulálhatják. Ezért is van az, hogy gondolataink és hiedelmeink óriási kihatással lehetnek egészségünkre. Nincs ez másképpen az övsömör lelki okai esetében sem.

A vírus mögött meghúzódó érzelmi összetevő a reménytelenség és a tehetetlenség érzése. A fájdalmas hólyagok érzelmi összetevői akkor jelenhetnek meg, ha valami ellenáll a testben és akadályozza az élet áramlását – rettegés egy helyzettől, az érzés, hogy nincs, aki megvédjen minket. Az idegyulladások érzelmi összetevői folyamatos irritációkat hozhatnak létre, ami akkor történhet meg, ha a test folyamatos stresszhatás alatt áll.

Az övsömör lelki okai esetében pontosan ilyen folyamatosan fennálló stresszhelyzetről beszélhetünk. Az érintettek úgy érzik, hogy olyan élethelyzettel kell megbirkózniuk vagy szembenézniük, ami számukra elképzelhetetlen. Az ilyen emberek számára mindennél nagyobb szükség van az érzelmi támogatásra, gondoskodásra, védelemre és szeretetre.

Végső soron mit tehetünk, ha mégis megjelentek az övsömör tünetei? Várjuk meg, amíg a tünetek elmérgesednek és bízzunk a modern orvostudomány megoldásaiban? Természetesen nem ez az egyetlen járható út. Az övsömör lelki okai megelőzhetők, ha képesek vagyunk szembenézni a kialakuló reménytelenség vagy tehetetlenség érzésével. Például, ha tartunk valamitől sokkal rosszabb, ha halogatjuk a problémát mivel annak akár visszafordíthatatlan következményei is lehetnek.

Az emberi életben az a szép, hogy mindig van választásunk, még ha úgy érezzük valamikor, hogy ez nincs így. Mindig dönthetünk amellett, hogy szembe nézünk az érzelmeinkkel és kiszabadítjuk testünk sejtjeit a saját magunk által okozott fogágból. A nehéz helyzetek mihamarabbi kezelése már önmagában is immunerősítő hatással bírhat, ami segíthet megőrizni testünk egészségét hosszútávon.

Végső soron egy dolgot mindig érdemes észben tartanunk: a testünk olyan energiákat fog magába vonzani, amilyenekben a lelkünk és elménk hisz. Ha életünkben csak a negatívitást és a problémákat vesszük észre, akkor előbb-utóbb annak a test is kárát látja. Azonban, ha szembe nézünk az említett problémákkal a lehető leghamarabb és mosollyal az arcunkon oldjuk meg őket, úgy garantált, hogy a testünk hosszú ideig fogja megfelelően szolgálni a lelkünk egészségét.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

A kollagén hatása a szervezetre

pén dec 10 , 2021
A kollagén a legbőségesebb fehérje a szervezetben, amelynek számos fontos feladata van, beleértve a bőrszerkezet felépítését. A kollagén hatása azonban nemcsak a bőrre terjed ki – az utóbbi években számos táplálékkiegészítőben, samponokban és testápolókban is megtalálhatjuk ezt a kulcsfontosságú összetevőt. […]
A kollagén hatása a szervezetre

Ez is érdekelheti