Láb fájdalom lelki okai – ezt akarja üzenni a testünk!

A láb fájdalom lelki okai mögött több, különböző érzés is meghúzódhat, annak függvényében, hogy lábunk melyik részét érezzük fájdalmasnak. De mit is jelentenek lábaink spirituális tekintetben?

A láb testünk nélkülözhetetlen eleme, összeköt minket a Földdel és egyensúlyban tart. Meghatározó szerepet tölt be a jólét és az életminőség szempontjából, lábak nélkül az életünk rettentő nehézzé válhat, amivel sok ember akár megbirkózni is képtelen lenne.

A láb fájdalom lelki okai mögött gyakran állhatnak sérülések, húzódások, amelyek különböző mozdulatsorok következményeként alakulnak ki. Ezekben az esetekben az érzelmeink a legutolsók, amire gondolnánk, azonban minden sérülés mögött meghúzódnak érzések, amik a baleset pillanatában befolyásolhatnak minket.

A különböző lábfájdalmak mögött leggyakrabban az anya-modellel kapcsolatos érzések állhatnak. Olyan érzésekről beszélünk, amelyek szorosan kapcsolódnak az édesanyánkhoz és az ő szülői szerepéhez. Itt nem feltétlen kell gondolnunk biológiai anyukára, olyan esetekben is kialakulhatnak érzelmek által okozott lábfájdalmak, amikor számunkra valamilyen kedves, szülő figurával kerülünk összetűzésbe.

Röviden, a lábban kialakuló kellemetlen érzések sok esetben az anyai érzésekkel kapcsolatos konfliktusokat jelezheti. Például, édesanyja nem azt az életutat képzelte el Önnek, amin most jelenleg is jár, hanem valamilyen teljesen mást. Hasonló problémákat okozhatnak a gyereknevelés különbözőségeiből adódó nézeteltérések is.

Továbbá, a láb fájdalom lelki okai mögött az alábbi tényezők is állhatnak:

  • a lábak stabilitást biztosítanak – ha Ön nem megfelelő irányba tart az életben, úgy ez a stabilitás és egyensúly felborulhat
  • biztonságot adnak – a lábak szimbolizálják a különböző pozíciókkal szembeni biztonságot. Ha Ön úgy érzi, hogy folyamatosan veszélyben van, akkor szintén kialakulhatnak lábfájdalmak.

Milyen érzések húzódhatnak meg a különböző lábfájdalmak mögött?

A lábak különböző területein megjelenő fájdalmak más-más érzésekhez köthetők. Ilyen fájdalmak lehetnek:

Lapos talpak

A lapos talpak nagyon egyenes gerincet eredményeznek előbb-utóbb, aminek hatására a testünk váza rugalmatlanabbá válik. A lapos talpak mögött meghúzódó érzések lehetnek: személyes határainkkal kapcsolatos problémák, kiszolgáltatottság érzése, bizalom hiány valamilyen munka vagy érzelmi érintettségű kapcsolatban.

Láb fájdalom lelki okai – ezt akarja üzenni a testünk!
1. kép – Láb fájdalom lelki okai – ezt akarja üzenni a testünk!

A talpak domborulata túl magas

Ebben az esetben a gerincre nagyobb terhelés nehezedik, ami szintén komoly egyensúlyhoz kapcsolódó problémákat okozhat. Érzelmileg ez az állapot azt mutatja, hogy a szakmai élet nagymértékben eltávolodik a magánélettől. Gyakran alakulhat ki zárkózott, magányos személyeknél, akik nehezen kezdeményeznek kommunikációt.

Hideg talpak

A láb fájdalom lelki okai akár hideg talpakat is eredményezhetnek. Ebben az esetben, az édesanya vagy más szülői figurával kapcsolatos kötődésre utalhat a talp állapota. Lehetséges, hogy a szülő-gyermek kapcsolatban kevés a szeretet vagy egyáltalán nem is történik kommunikáció.

Bőrkeményedés

A lábakon megjelenő bőrkeményedések a jelenben meglévő félelemeket jelezhetik. Ebben az esetben, félünk magabiztosan belevágni az ismeretlenbe, ami mögött kétség, szomorúság vagy a bánat érzése állhat.

Szemölcsök

A talpakon megjelenő szemölcsök jelezhetik, hogy félünk a jövőtől és az ott megjelenő felelőségvállalástól. Dühöt és sajnálatot érezhetünk magunkkal szemben.

Hogyan kezelhetők a láb fájdalom lelki okai?

A legfontosabb, amit meg kell értenünk, ha a tüneteket hatékonyan szeretnénk kezelni, hogy miért érezünk úgy, ahogy. A saját érzelmeink megértése nélkül nem leszünk képesek arra, hogy tartós gyógyulást érjünk el.

Ha valóban szeretnék megváltoztatni a láb fájdalom okozta lelki okokat, úgy elsősorban mindenképpen érdemes megismernünk az önfejlesztés különböző módszereit. Meditálás, naplóvezetés, érzelmi intelligenciával kapcsolatos tudásunk bővítése – ezek a tevékenységek mind-mind nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jobban megértsük saját magunkat. Amint megérjük magunkat teljes mértékben, onnantól kezdve, már a megoldási tervek kidolgozása is egyszerűbb lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Latex allergia – minden, amit tudnia kell róla!

csü márc 17 , 2022
A latex allergia a latex nevezetű anyaggal történő közvetlen vagy közvetett érintkezés kapcsán alakul ki. A latex egy természetes gumi, amelyet a brazil Hevea brasiliensis gumifa tejszerű nedvéből állítanak elő. Számos termékben alkalmazzák előszeretettel, mint például orvosi kesztyűk, de előfordul […]
Latex allergia – minden, amit tudnia kell róla!

Ez is érdekelheti