Howlit hatása – minden, amit tudnia érdemes a howlitról!

A howlit hatása nem annyira ismert, mint például a rózsakvarcé és leginkább azok szokták ismerni, akik már átfogó tudással rendelkeznek a hegyi kristályok és kövek területén. Ez a kő egyedülálló a többi drágakő közül, mivel sokféle színre festhető, hogy úgy nézzen ki, mint más féldrágakövek.

Nem tartozik az igazán drága kövek csoportjába, mégis igazán különös és érdekes tulajdonságokkal bír, ami miatt mindenképpen érdemes jobban megismerni pozitív hatásait és tulajdonságait.

Mi az a howlit?

A fehér howlit köveket magnezitként is ismerik, amelyeket kalcium-boroszilikát-hidroxid ásványok kristályosodása alkot. Ezeknek a köveknek a színvilága leggyakrabban krétás fehér tónusokból áll, amelyeken fekete erek futnak keresztül, azonban előfordulnak barnás illetve szinte teljesen színtelen fajták is.

A howlitot először 1868-ban fedezték fel egy Windsor nevű város közelében, Új-Skóciában. A híres kanadai geológust Henry Howt riasztották ehhez a furcsa ásványhoz, amikor az irodája közeli bányában először megtalálták. A vizsgálatot követően kiderült, hogy egy teljesen új kristályt fedeztek fel, ami később annak megvizsgálójáról kapta a nevét.

A howlit természetesen nem csak Új-Skóciában bányászható, többek között megtalálható még az Egyesült Államokban, Törökországban, Szerbiában és Németországban is.

Mi lehet a howlit hatása?

A howlit egyfajta érzelmi gyógyítóként jelenik meg a kristályok körében. Olyan rezgésekkel rendelkezik, amelyek közvetlenül képesek rezonálni a gyökér és koronacsakrákkal. Ez a tulajdonsága már önmagában is figyelemre méltó, hiszen a kő a test ellentétes pontjain képes portálokat nyitni.

Segítségével gyökércsakráink teljes mértékben összekapcsolódhatnak a földdel és az általa nyújtott összes energiával, ugyanakkor képesek vagyunk közvetlen kapcsolatban maradni felsőbb énünkkel és tudatunkkal.

Howlit hatása – minden, amit tudnia érdemes a howlitról!
1. kép – Howlit hatása – minden, amit tudnia érdemes a howlitról!

Az energia, amit a howlit tud árasztani igen erős, gyakran akik először érintik meg ezt a fehér kristályt hirtelen végiáramló nyugalomról számolnak be a testükben. A kőben rejlő energia segíthet úrrá lenni félelmeinken és aggodalmaikon, önbizalomnövelő hatással bír, sőt akár saját belső gyógyításunkban is segítséget nyújthat.

Nem utolsó sorban a howlit képes csökkenteni a negatív energiákat és a haragot is, ebből kifolyólag pedig javíthatja türelmünket és fokozhatja tudatosságunkat is.

Hogyan alkalmazható a howlit hatása?

A howlit hatását kétféle képpen élvezhetjük: spirituális tevékenységeink kiegészítőjeként illetve testünkön hordva. Egyesek szeretik dekorációs elemként is használni otthonaikban, azonban ha szeretnénk maximalizálni a kőben rejlő energiákat, akkor inkább az első két módszert érdemes megfontolnunk.

Spirituális tevékenységek kiegészítőjeként sokan előszeretettel alkalmazzák meditációk során. Ehhez nincs más dolgunk, csupán a kezünkbe venni egy kis darabka howlitot és hagyni, hogy az energia összekapcsoljon minket.

Ékszerként pedig testünk szinte bármelyik pontján viselhetjük, de a legtöbb kristályhoz hasonlóan itt is az a legjobb, ha a howlit a szívünkhöz közel helyezkedik el. Pontosan ezért, leggyakrabban nyaklánc formájában szeretik viselni a követői, azonban előfordulnak olyanok is, akik gyűrűként vagy karkötőként hordják magukon.

Összegzés

A howlit hatása sok ember számára kétségbe vonható, ami valahol érthető, hiszen átfogó kutatás még nem született a kristály pozitív tulajdonságainak hatásáról. Azonban azok, akik már próbálták kizárólag pozitív élményekről számoltak be a kővel kapcsolatban, így attól függetlenül, hogy a jelenlegi kutatások nem támasztják alá annak eredményét, még nem azt jelenti, hogy valóban nem is létezik.

A döntés végső soron a miénk. Lehetséges, hogy kizárólag placebo hatással rendelkezik a howlit, de ha jobban érezzük magunkat attól, hogy folyamatosan használjuk, akkor már elmondható, hogy mégis eredményesen működik az életünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Zsíros bőr kezelése – 10 hatékony tipp zsíros bőr ellen

csü febr 3 , 2022
A faggyúmirigyek túlzott faggyútermelése okozhat zsíros, olajos bőrt. Az említett mirigyek a bőr felszíne alatt helyezkednek el. A faggyútermelés alapvetően nem egy negatív folyamat: segít a bőr védelmében és hidratálásában, valamint megőrizni a haj fényét és egészségét. Azonban a túl […]
Zsíros bőr kezelése – 10 hatékony tipp zsíros bőr ellen

Ez is érdekelheti