Hematit hatása – Enyhíti a stresszt?

A hematit a nevét a görög „vér” szóból kapta, amely a porított hematit színét írja le. Ennek a csiszolva fémesen szürke kristálynak sokféle pozitívumot tulajdonítanak. A hematit hatása többek között lelki és spirituális megnyilvánulásokban figyelhető meg.

Tekintve, hogy kutatások tekintetében nincs rá magyarázat az egyes jótékony hatásokról. Azonban, akik hívei a spiritualitásnak a következőket érdemes tudniuk a hematitról és annak hatásairól.

Hematit geológiai osztályozása és optikai megjelenése

Ez egy sűrű, nehéz kristály, amely csiszolva fémesen szürke. Az angliai Cumberlandben fordul elő leggyakrabban, de megtalálható Brazíliában, Kínában, Új-Zélandon, Minnesotában és a világ néhány más pontján is. Ez egy olyan kristály, amelyet a legtöbb gyógyító nem nélkülöz. Nagyon jól működik a véráramlás helyreállításában, erősítésében és szabályozásában. Sőt, sokan vannak, akik egy darab hematitot visznek magukkal az ágyba, hogy kezükben tartsák, miközben elalszanak. A hematit elűzi a stressz formájában megnyilvánuló negatív energiákat, és megnyugtatja az idegeket. Megszabadít az olyan kényszeres szokásoktól, mint az ivás, a túlevés és a dohányzás. És az ideges kényszeres viselkedéstől.

A hematit különösen hasznos a diákok számára vizsgák során, vagy pedig az esküvőre való felkészülés vagy költözés miatt. Egy erős drágakő, amellyel egyesek nem érzik jól magukat. Talán ez rejlik a fényes felszín alatt. Ott lapul a személyiség ellentétes oldala. Gyakran nem szeretjük a másik oldalunkat vagy az „alteregónkat”, és ez a kristály egyedülálló módon képes ezt felszínre hozni és leleplezni erősségeinket és gyengeségeinket. Mindenekelőtt megtanít arra, hogy szeressük önmagunkat.

A hematit nagyon védelmező drágakő, amely segít megbirkózni bármilyen helyzettel. A hematit elnyeli az összes negatív energiát a szervezetből, és megszünteti a stresszt, a szorongást és az aggodalmat. Az aura kiegyensúlyozásában és a csakrák összehangolásában is erőteljes. Minden kóbor, lebegő energiát a gyökércsakrába vonz.

Amikor egy darab hematit a bőrhöz ér, azonnal energetikai változást érezhetünk. Egy hematit karkötő vagy nyaklánc viselése segít kiegyensúlyozottnak, nyugodtnak és központosítottnak maradni. Bár jellemzően nem a gyógyító tulajdonságairól ismert, a hematit ékszerek a megjelenés nagyszerű eszközei is lehetnek. Hétköznapi szinten a hematit kövek viselése vagy egy ékszer viselése segít abban, hogy az álmokat és vágyakat megvalósítsuk. A hematit segíthet abban is, hogy bármilyen helyzetben meglássa az ezüstös oldalt, így pozitívabb fényben láthatja a dolgokat.

hematit hatása
A hematit kő csiszolt állapotban

Hematit hatása és jelentése

A hematit és a csakra kapcsolata

Mint sok drágakő és kristály esetében, itt is van kapcsolat a csakrákkal, aminek tudatában kell lennie. A hematit csakra kapcsolat a kristály és a gyökércsakra között alakul ki. Ez természetesen az a csakra, amely összeköti a spirituális energiát a Földanyával. Ennek a csakrának ezért tisztának és áramlónak kell lennie. Ez a csakra lehetővé teszi, hogy földhözragadtnak érezzük magunkat. Meghatározza a túlélési képességeket, javítja az alapvető szükségletek kielégítésének képességét. Azt is lehetővé teszi, hogy biztonságban érezzük magunkat, és természetesen ez képezi az alapját a többi csakránknak. Honnan tudhatjuk, hogy blokkolva van-e?

Számos tünet (fizikai és mentális) jelentkezhet, ha a gyökércsakra blokkolva van. Ilyen lehet például a szorongás, a bizonytalanság, a távolságtartás (akár önmagunktól, akár a valóságtól). Vagy azt tapasztalhatja, hogy képtelen döntéseket hozni (legalábbis nem jó döntéseket). Fizikailag azt veheti észre, hogy emésztési problémái vannak, energiahiányban szenved, hátfájástól szenved, vagy váratlanul hízik vagy fogy. A hematit egyik metafizikai tulajdonsága a gyökércsakra megtisztítása.

Hematit hatása – Csakratisztítás

Ha ilyen kristályt használ, van néhány egyszerű módszer egy adott csakra megnyitására. Az egyik legegyszerűbb a meditáción keresztüli vizualizáció. Mint minden meditációnál, itt is szükség van egy csendes, kényelmes helyre, ahol nem zavarják. Lazítson. Vegye kezébe a gyógyító követ, és tartsa a gerince tövéhez vagy az ölébe. Ezután kezdje el vizualizálni, ahogy a meleg, ezüstös energia a kőből a gyökércsakrájába áramlik.

A hematit általában a védelem kristálya. Lezárja auramezőt a negativitásokkal szemben. Ennek a drágakőnek a viselése számos előnnyel jár. Az igazság az, hogy már azzal, hogy viseli ezt a kristályt, mindent megtesz, amit csak tudsz. Mindegy, hogy a nyakon, a csuklón van egy hematit kristály. A kristályok úgy működnek, hogy a nap folyamán a természetes energia kijön, és bevonódik a saját energiába. Ez azt jelenti, hogy aktívan földeli az energiáját. Ez lehetővé teszi, hogy a valóságot kézben tartsa, és megalapozott döntéseket hozzon.

Hematit hatása – Összefoglaló

  • A hematit arra van predesztinálva, hogy megvédjen a negatív energiáktól, például az irigységtől.
  • A hematit segíthet megvédeni az önimádat ellen is.
  • A hematitról azt is mondják, hogy csökkenti a nyomást és a stresszt

Mivel a hematit hatásai nincsnek bizonyítékokkal alátámasztva, ettől függetlenül a használata egyszerű, ezért akik szeretnék kipróbálni ezeket a lehetséges pozitív hatásokat, azok könnyen megtehetik.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Hegyikristály hatása - Valóban tisztítja az elmét?

vas okt 9 , 2022
A közönséges, mégis rendkívüli, színes és tiszta kvarckristályok a leggyakoribbak a világon, és az ásványok birodalmának legnagyobb és legváltozatosabb családját alkotják. Az ókortól napjainkig a kvarckristályok az emberiség számára fényforrást jelentenek. A spirituális vezetők és gyógyítók, valamint a tudósok által […]
hegyikristály hatása

Ez is érdekelheti