Hegyikristály hatása – Valóban tisztítja az elmét?

A közönséges, mégis rendkívüli, színes és tiszta kvarckristályok a leggyakoribbak a világon, és az ásványok birodalmának legnagyobb és legváltozatosabb családját alkotják. Az ókortól napjainkig a kvarckristályok az emberiség számára fényforrást jelentenek. A spirituális vezetők és gyógyítók, valamint a tudósok által nagyra becsült hegyikristály hatása kulcsszerepet játszott az emberiség evolúciós fejlődésében.

Ugyan tudományos tesztek és kutatások nem igazolják az egészségügyi előnyöket, azonban azok akik hisznek a spirituális erejében, azoknak a következőket érdemes tudniuk.

Kvarc

A szilíciumból és oxigénből (szilícium-dioxid) álló kvarc az európai „kvarc” az egyik legfontosabb összetevője a „szilikátok” nevű ásványok egyikének. Prizmatikus hatszögletű kristályok formájában kompakt tömegekben és drúzákban, valamint látható kristályok nélküli, sűrű szálas vagy szemcsés képződményekben fordul elő. Fontos ásványi elem az olyan közönséges kőzetekben, mint a gránit, a kvarcit és a gneisz, valamint az üledékes konglomerátumokban, például a homokkőben.

A legtöbb ember, aki „kristályokról” beszél, általában a hegyikristályra (tiszta kvarc), a tiszta fény és energia hatoldalú prizmáira utal, amelyeket tökéletes ékszerként ismerünk. Szikrázó fénye a színek teljes spektrumát tartalmazza.

A metafizikai világban a tiszta kvarckristályok a Földanya legmagasabb ajándéka. Még a legkisebbek is erőteljes tulajdonságokkal rendelkeznek. Az öregek úgy hitték, hogy ezek a kövek élnek, és körülbelül százévente levegőt vesznek, és sok kultúrában úgy gondolták, hogy ezek az isten megtestesülései.

A mai gyógyítók egyetértenek abban, hogy a kristályok élő lények, hihetetlenül ősi és bölcs lények, és készek kommunikálni, ha az egyén nyitott és kész a befogadásra. Egy tiszta kvarckristály viselése vagy az azzal való meditálás megnyitja az elmét és a szívet a magasabb útmutatás előtt, így a lélek birodalma átvihető és továbbadható a fizikai formák világába.

A hegyikristály az egyén szükségleteinek szintjén rezonál, és felerősíti a belé programozott energiát vagy szándékot, továbbküldve azt az energiát az egész világba és az éteri birodalmakba. Ez felgyorsíthatja az egyén imáinak teljesülését, fokozhatja a gyógyulást vagy a spirituális növekedést, vagy egyszerűen csak lehetővé teszi, hogy a kristály elég sokáig és elég erősen tartson egy energiamintát ahhoz, hogy egy cél manifesztációja megtörténjen.

A kvarckristályok a Teremtő legszebb kifejezési órájának megnyilvánulása. A fény ablakai, sokrétűek, amelyek megmutatják az élet számtalan dimenzióját, amelyek a kozmikus porból emelkednek ki a folyamatosan táguló univerzumban. A megfagyott, megszilárdult fényen keresztül az egész teremtés nyomon követhető és végigkísérhető az evolúciós folyamaton.

A kvarc megnevezése és formái

A tiszta kvarcot, a tiszta szilícium-dioxidot hegyikristálynak vagy jégkristálynak is nevezik, a görög „krystallos” szóból, amely „jeget” jelent, mivel a kristályról azt gondolták, hogy fagyott víz. Amely olyan kemény, hogy soha nem tud felolvadni. A prizmatikus hatszögletű kristályok viszonylag sima oldalúak. Egyik vagy mindkét végén természetes módon fazettáltak, és lehetnek átlátszóak, mint az üveg, tejszerűek vagy csíkosak. Gyakran csomókban fordulnak elő, és minden méretben megtalálhatóak. A végek különböző fazettaformákkal rendelkeznek a kialakulás sebességétől függően, és ezek a formák nagy jelentőséggel bírnak.

A történelem során a tiszta kvarcot szinte minden civilizáció értékelte, egészen Atlantiszig és Lemúriáig. Ezeken a helyeken a nap erejét a kristályon keresztül hasznosították a napenergia fénytörésének forrásaként. Az amerikai őslakosok, afrikai törzsek, egyiptomiak, aztékok, rómaiak, skótok és számtalan más kultúra használta a hegyikristályt diagnosztikai gyógyításra, meditációra és spirituális fejlődésre. Hasonlóképpen vallási tárgyként és temetkezési rítusokban, valamint a gonosz és mágikus varázslatok elűzésére.

hegyikristály hatása
A hegyikristály

A hegyikristály hatása

A kvarckristályt piezoelektromos és piroelektromos tulajdonságai miatt értékelik, amelyek révén a mechanikai nyomást vagy a hőt elektromágneses energiává alakítja át, és fordítva. Az energia fókuszálására, felerősítésére, tárolására és átalakítására való képességét világszerte használják. Ultrahangos eszközökben, órákban, mikrofonokban, rádióadókban és -vevőkben, számítógépek memóriachipjeiben és más elektronikus áramkörökben.

Ugyanezek az energiaerősítő, programozható és emlékező tulajdonságok teszik a hegyikristályt az ásványok birodalmának legsokoldalúbb többdimenziós gyógyító kövévé. Gyógyítás, meditáció, tudattágítás, vezetőkkel való kommunikáció, múltbéli életemlékek, szerelem vagy jólét vonzása terén. Ezzel az erővel azonban felelősség is jár. Ahhoz, hogy a hegyikristály áldásaiból részesüljünk, igazodnunk kell hozzá, és ki kell érdemelnünk ajándékait. A jótól eltérő szándék elkerülhetetlenül kárt hoz magával.

A hegyikristály kiválóan alkalmas más kövek energiáinak felerősítésére vagy kőcsoportok megerősítésére, és ideális kristályrácsokba. Tökéletes alapanyaga a tiszta kristálygömböknek.

A tartós személyes energia érdekében viselhet hegyikristályt, mint törött követ. A munkahelyen használhatja a hegyikristályt a negativitás elleni szűrőként és a kritikus szavak átalakítására.

A hegyikristály olyan erőteret hoz létre, amely gyógyítja a negatív ionokat, miközben megtisztítja a környezetet a pozitív ionoktól és védi az aurát. Szétoszlatja a statikus elektromosságot és megszünteti a sugárzás káros hatásait.

A hegyikristály erőt és tisztaságot ad az elmének, segíti a koncentrációt és a memóriát, és kiszűri a zavaró tényezőket. Hipnotikus tulajdonsága elalvássegítő, és segít megérteni az álomállapotban közvetített üzeneteket és leckéket. A halál megbecsült drágaköve is, számos kultúrában temetési szertartásokon, sírokban, urnákban és síremlékekben használják.

Az általánosan ismert egyetemes gyógyító kristály, a hegyikristály felerősíti az energiát és a gondolatokat; az egyetemes szeretet csatornája, amely állítólag jó egészséget és egyensúlyt hoz. Gyógyításra, meditációra, jóslásra és védelemre használják.

Hegyikristály hatása – Összefoglaló

  • A hegyikristály arra van predesztinálva, hogy a kívánságok megnyilvánuljanak
  • Ez a kristály ideális a belső béke megerősítésére
  • A hegyikristály segít az önreflexióban a drágakövek segítségével

A hegyikristály hatása jelenleg nem bizonyítható a szükséges evidenciák és kutatások hiányában. Ettől függetlenül alkalmazása igen egyszerű, így bátran ajánljuk bárkinek a használatát, aki szeretné a cikkben említett pozitív tulajdonságokat élvezni.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Spirulina hatása – miért is olyan egészséges?

hét okt 10 , 2022
A spirulina hatása elképesztő szervezetünk számára, a világ egyik legnépszerűbb étrendkiegészítőjeként van számon tartva. Rengeteg tápanyagot és antioxidánst tartalmaz, amelyek jótékony hatással lehetnek a szerveztere és az agyra. Cikkünkben most a spirulina hatása kerül bemutatásra 8 tulajdonságán keresztül. 1. Rendkívül […]
Spirulina hatása – miért is olyan egészséges?

Ez is érdekelheti