Hasnyálmirigy Rák Lelki Okai – Ezekre a jelekre érdemes odafigyelnie!

A hasnyálmirigy rák az egyik legritkább rák típus, ami igen agresszív, gyors lefolyású és gyakran csak késői stádiumban kapható el, emiatt igen magas a halálozási aránya. Sajnos a tudomány jelenlegi állása nem nagyon tud megbirkózni a rák ezen típusával, így mindenképpen érdemes figyelmet fordítanunk a megelőzésére. Vajon a hasnyálmirigy rák lelki okai valóban fontosak lehetnek a betegséggel kapcsolatban?

Röviden: igen. A különböző rákos megbetegedések esetében egyre nagyobb figyelmet kapnak a betegek lelki állapotai is. Ma már az orvostudomány is elismeri, hogy a lélek képes megbetegíteni a testet és léteznek úgynevezett pszichoszomatikus tünetek. Amikor a testünk és lelkünk nincs összhangban az számtalan különböző betegség alapját adhatja, emiatt mindig érdemes őszintén vizsgálni saját magunkat és érzéseinket is.

A hasnyálmirigy rák lelki okainak forrása

Mielőtt rátérnék a hasnyálmirigy rák lelki okaira érdemes néhány szót említeni annak funkciójáról is. A hasnyálmirigynek két különböző funkciója van: exokrin és endokrin. Az exokrin funkció célja az emésztőrendszerben történő leválasztás, míg az endokrin felelős az inzulin és glükagon kiválasztásában, amelyek szabályozzák a vér cukorszintjét.

A legtöbb hasnyálmirigy rák az exokrin részben található. Ezen a részen megtalálható emésztőnedvek igen agresszív eredetűek, hiszen ők felelősek az ételek lebontásáért. Amikor a hasnyálmirigy az említett részben alakul ki az egy fontos dolgot jelenthet – valamit nehéz megemészteni a szervezet számára.

1. kép – A hasnyálmirigy rák lelki tünetei akár fizikai tüneteket is eredményezhetnek

Az endokrin szakaszon megtalálható hasnyálmirigy rák esetében a szervezet nem képes felszívni az édességet és a cukrot. Ez azt jelentheti a betegekre nézve, hogy nem képesek megnyílni és megszerezni a szeretetet vagy képtelenek meglátni az élet édes oldalát.

A hasnyálmirigy rák lelki okai és a csakra kapcsolata

A hasnyálmirigy a napfonat régióban található és ennek a régiónak az energiája a 3. csakrából származik. Amennyiben a korai tüneteket szeretnénk azonosítani, úgy mindenképpen érdemes figyelmünket erre a csakrára összpontosítanunk. Pszichológiailag a 3. csakra az egót és a személyes becsületet képviseli, gyakran az érzelmek székhelyének tekintik.

A 3. csakra régió igen jelentős hatással lehet egészségünkre, ha őszinték vagyunk és betartjuk a másoknak és magunknak tett ígéreteket. Ez jelképezi a személyes becsület és önbecsülés alapját is. Amennyiben ezzel ellentétesen cselekszik, úgy folyamatosan rombolhatja az önértékelését, illetve méltatlannak érezheti magát a szeretetre is.

A hasnyálmirigy rákban szenvedő betegek szeretetre vágyhatnak, mégsem bíznak magukban annyira, hogy aktívan keressék azt. Vágyakozásuk erős, azonban folyamatosan azt mondják maguknak, hogy ezt nem szabad, nem méltók rá.

Mit tehetünk a hasnyálmirigy rák lelki okai megelőzése érdekében?

Mindenképpen magas fokú őszinteségre lesz szüksége, ha szeretné a korai jeleket észrevenni. Az alábbi kérdések sokat segíthetnek a problémák feltárásában:

Mit nem tud megemészteni a környezetében élő emberekkel kapcsolatosan?

Hiányzik az életéből az édesség?

Igaznak tartja magát? Mit tesz meg a saját igaza érdekében?

Hogyan hazudik? Gyakran nem teljesíti a másoknak tett ígéretét?

Képes beismerni ha téved? Nyitott más emberek visszajelzésére önmagával kapcsolatban?

Igényli mások jóváhagyását? Ha igen, miért?

Tiszteli önmagát?

Összességében, a hasnyálmirigy rák lelki okai már korai stádiumban is észrevehetők ha megfelelő, őszinte időt töltünk önmagukkal annak érdekében, hogy rájöjjünk, mennyire is vagyunk hűek magunkkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Horner-szindróma? Ha nehezen lát a sötétben, ez érdekes!

vas febr 7 , 2021
A Horner-szindróma más néven okuloszimpatikus bénulás vagy Bernard-Horner-szindróma. A Horner-szindróma bizonyos tünetek keveréke, amelyek akkor jelentkeznek, amikor az agytól az arcig futó idegek útjában zavar lép fel. A leggyakoribb jelek vagy tünetek a szemen láthatók elsősorban. Ez egy meglehetősen ritka […]
Horner-szindróma

Ez is érdekelheti