Hasnyálmirigy Rák Lelki Okai – Ezekre a jelekre érdemes odafigyelnie!

A hasnyálmirigy rák az egyik legritkább rák típus, ami igen agresszív, gyors lefolyású és gyakran csak késői stádiumban kapható el, emiatt igen magas a halálozási aránya. Sajnos a tudomány jelenlegi állása nem nagyon tud megbirkózni a rák ezen típusával, így mindenképpen érdemes figyelmet fordítanunk a megelőzésére. Vajon a hasnyálmirigy rák lelki okai valóban fontosak lehetnek a betegséggel kapcsolatban?

Röviden: igen. A különböző rákos megbetegedések esetében egyre nagyobb figyelmet kapnak a betegek lelki állapotai is. Ma már az orvostudomány is elismeri, hogy a lélek képes megbetegíteni a testet és léteznek úgynevezett pszichoszomatikus tünetek. Amikor a testünk és lelkünk nincs összhangban az számtalan különböző betegség alapját adhatja, emiatt mindig érdemes őszintén vizsgálni saját magunkat és érzéseinket is.

A hasnyálmirigy rák lelki okainak forrása

Mielőtt rátérnék a hasnyálmirigy rák lelki okaira érdemes néhány szót említeni annak funkciójáról is. A hasnyálmirigynek két különböző funkciója van: exokrin és endokrin. Az exokrin funkció célja az emésztőrendszerben történő leválasztás, míg az endokrin felelős az inzulin és glükagon kiválasztásában, amelyek szabályozzák a vér cukorszintjét.

A legtöbb hasnyálmirigy rák az exokrin részben található. Ezen a részen megtalálható emésztőnedvek igen agresszív eredetűek, hiszen ők felelősek az ételek lebontásáért. Amikor a hasnyálmirigy az említett részben alakul ki az egy fontos dolgot jelenthet – valamit nehéz megemészteni a szervezet számára.

1. kép – A hasnyálmirigy rák lelki tünetei akár fizikai tüneteket is eredményezhetnek

Az endokrin szakaszon megtalálható hasnyálmirigy rák esetében a szervezet nem képes felszívni az édességet és a cukrot. Ez azt jelentheti a betegekre nézve, hogy nem képesek megnyílni és megszerezni a szeretetet vagy képtelenek meglátni az élet édes oldalát.

A hasnyálmirigy rák lelki okai és a csakra kapcsolata

A hasnyálmirigy a napfonat régióban található és ennek a régiónak az energiája a 3. csakrából származik. Amennyiben a korai tüneteket szeretnénk azonosítani, úgy mindenképpen érdemes figyelmünket erre a csakrára összpontosítanunk. Pszichológiailag a 3. csakra az egót és a személyes becsületet képviseli, gyakran az érzelmek székhelyének tekintik.

A 3. csakra régió igen jelentős hatással lehet egészségünkre, ha őszinték vagyunk és betartjuk a másoknak és magunknak tett ígéreteket. Ez jelképezi a személyes becsület és önbecsülés alapját is. Amennyiben ezzel ellentétesen cselekszik, úgy folyamatosan rombolhatja az önértékelését, illetve méltatlannak érezheti magát a szeretetre is.

A hasnyálmirigy rákban szenvedő betegek szeretetre vágyhatnak, mégsem bíznak magukban annyira, hogy aktívan keressék azt. Vágyakozásuk erős, azonban folyamatosan azt mondják maguknak, hogy ezt nem szabad, nem méltók rá.

Mit tehetünk a hasnyálmirigy rák lelki okai megelőzése érdekében?

Mindenképpen magas fokú őszinteségre lesz szüksége, ha szeretné a korai jeleket észrevenni. Az alábbi kérdések sokat segíthetnek a problémák feltárásában:

Mit nem tud megemészteni a környezetében élő emberekkel kapcsolatosan?

Hiányzik az életéből az édesség?

Igaznak tartja magát? Mit tesz meg a saját igaza érdekében?

Hogyan hazudik? Gyakran nem teljesíti a másoknak tett ígéretét?

Képes beismerni ha téved? Nyitott más emberek visszajelzésére önmagával kapcsolatban?

Igényli mások jóváhagyását? Ha igen, miért?

Tiszteli önmagát?

Összességében, a hasnyálmirigy rák lelki okai már korai stádiumban is észrevehetők ha megfelelő, őszinte időt töltünk önmagukkal annak érdekében, hogy rájöjjünk, mennyire is vagyunk hűek magunkkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Horner-szindróma? Ha nehezen lát a sötétben, ez érdekes! Mi a panasza?

vas febr 7 , 2021
A Horner-szindróma más néven okuloszimpatikus bénulás vagy Bernard-Horner-szindróma. A Horner-szindróma bizonyos tünetek keveréke, amelyek akkor jelentkeznek, amikor az agytól az arcig futó idegek útjában zavar lép fel. A leggyakoribb jelek vagy tünetek a szemen láthatók elsősorban. Ez egy meglehetősen ritka […]
Horner-szindróma