Gerincsérv lelki okai – ezek a lelki problémák állhatnak a háttérben!

A gerincsérv lelki okai között több probléma is meghúzódhat, azonban ha ezeket szeretnénk megérteni, úgy érdemes először is megismernünk gerincünk működését. A csigolyaközi porckorongok zselés anyagként vannak jelent a csigolyák között és céljuk, hogy a gerinc működését megfelelően támogassák. Ez a zselés anyag teszi lehetővé, hogy a különböző mozgások során a gerincre nehezedő nyomás ne jelentsen problémát.

Amikor a csigolyaközi porckorongok megsérülnek, úgy az említett nyomás további csigolyákra nehezedhet. A csigolyák folyamatos, tompítás nélküli súrlódása és nyomódása fájdalmat később pedig porckopást is okozhat. Nem hiába mondják a szervezet olyan, mint egy olajozott gép – azonban ha az olaj valamilyen oknál nem működik megfelelően, úgy kialakulhatnak a szerkezetet érintő problémák.

De vajon mi állhat a gerincsérv lelki okai mögött? Szerkezeti változások akkor következnek be a szervezetünkben, amikor az akaratunk és a testünk nincs összhangban. Ezért is jár a gerincsérv „nyomás” jellegű fájdalommal – ez tökéletesen jelzi, hogy valami olyan dolgot szeretnénk elérni. Képzelje el, hogy Ön egy olyan helyzetben van, ahol orvosa szigorúan megtiltja, hogy fusson, ennek ellenére Ön mégis tovább folytatja a futást. Nagyjából elkönyvelhető, hogy mi fog történni – az elején csak kisebb húzódások, sérülések, majd a végén a folyamatos ellentétes terhelésnek köszönhetően bekövetkezik a szerkezeti változás is.

Gerincsérv lelki okai – ezek a lelki problémák állhatnak a háttérben!
1. kép – A gerincsérv lelki okai között döntéssel kapcsolatos problémák húzódhatnak meg.

A gerincsérv lelki okai pontosan ugyan így működnek. Valamilyen olyan döntést szeretnénk meghozni vagy olyan feladatot akarunk végig vinni, ami teljes mértékben ellentétes az értékeinkkel és meggyőződéseinkkel. Továbbá problémát okozhat az is, ha nem sikerül magát a döntést meghoznunk. Sok gerincsérves beteg esetében ez megfigyelhető jelenség – hosszú ideig őrlődnek egy döntés felett, amit képtelenek meghozni és úgy érzik, senki sem tud segíteni a kérdés megválaszolásában.

Az életben minden egyes nap döntéseket kell hoznunk, némelyik döntés igen súlyos következményekkel járhat, míg más döntések szinte nem is befolyásolják a mindennapjainkat. Egy azonban biztos – a döntéseket meg kell hozni és lehetőleg úgy, hogy azok összhangban legyenek a gondolatainkkal és érzéseinkkel. Ellenkező esetben, saját magunkat béníthatjuk meg a döntések súlya alatt vagy még rosszabb – a nem megfelelő döntések következményeivel kell együtt élni éveken át.

Amennyiben Ön kezdődő gerincsérv tünetei tapasztalja vagy már későbbi szakaszban van, úgy érdemes végig gondolnia, mik lehetnek az Ön tényezői a gerincsérv lelki okai mögött. Az alábbi kérdések őszinte megválaszolása sokat segíthet a lelki eredetű problémák feltárásában:

  • A múltban a cselekedeteim és döntéseim összhangban álltak a gondolataimmal és érzéseimmel?
  • Én irányítom az életem? Vagy csak másokat követek saját gondoldataimtól függetlenül?
  • Van olyan problémám, amivel évek óta nem merek szembe nézni?
  • Halogatok egy olyan döntést, amit már nagyon régóta megkéne hoznom, de nem merem?
  • Hoztam olyan döntéseket a múltban, amik szöges ellentétben álltak az értékeimmel?

Ahhoz, hogy megérjük a miérteket a gerincsérv lelki okai mögött mindenképpen érdemes jobban megismerni és feltérképezni önmagunkat. Őszinte válaszok hiányában nem leszünk képesek feltárni szívük és lelkünk problémáit. Mindig figyeljünk oda a hangokra a fejünkben és kövessük testünk reakcióit – a test mindig jelez, a kérdés csak annyi, hogy figyelünk e vagy sem.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Parinaud-szindróma - A szem betegsége

szo okt 23 , 2021
Mi az a Parinaud-szindróma? A Parinaud-szindróma egy olyan állapot, amely befolyásolja a szemek fel és le mozgásának képességét. Dorsalis középagyi szindrómának is nevezik. A legtöbb eset a középagy egy tektális lemezként ismert részével kapcsolatos problémához kapcsolódik. Számos dolog okozhat Parinaud-szindrómát. […]
Parinaud-szindróma

Ez is érdekelheti