Derékfájás lelki okai – Ezekre az érzelmekre figyeljen oda!

Mik lehetnek a derékfájás lelki okai? A derékfájdalom nemtől és kortól függetlenül szinte bárkit elérhet. Igen kínzó tud lenni és igyekszünk tőle a leghamarabb megszabadulni, szinte bármit hajlandók vagyunk megtenni, hogy elmúljon a fájdalom. Jegeljük, köpölyözzük vagy masszíroztatjuk a fájdalmas területet – de mi a helyzet az érzelmekkel?

A derékfájás lelki okai legalább akkora hatással bírnak a fájdalom mértékénél, mint maguk a fizikai tényezők. Ahogy a mondás is tartja, ép testben ép lélek – így ha valami nincs rendben a lélekben, úgy az akár derékfájdalmakhoz is vezethet.

A hát alsó része beleértve az ágyéki gerincet és a keresztcsontot az érzelmek tárházát képviselik. Amennyiben derékfájás lelki okai nem kerülnek felszínre, úgy tartós javulás és gyógyulás igen ritkán érthető el, ezért is fontos, hogy megértjük érzelmi vetületét is.

Az alábbi érzelmek gyakran állhat a derékfájás lelki okai között, így ezekre mindenképpen érdemes odafigyelnie, ha szeretne végleges gyógyulást elérni.

Az alsó gerincszakasz legalacsonyabb csigolyája az L5 igen fontos szerepet tölt be a hovatartozás érzésében. Gyakran hordozza magában őseink genetikáját és szellemét, hogy hogyan akarjuk tölteni limitált időnket a Földön.

Az L5-ös csigolya derékfájdalommal jelezz, hogyha úgy érzi, hogy nem ott vagyunk ahol lennünk kéne. Ez az érzés igen szerteágazó lehet, akár utalhat egy rosszul megválasztott munkahelyre vagy egy felszínes családi állapotra, ahol úgy érezhetjük, nem vagyunk a kohézió részei. Előfordulhat bármikor, amikor úgy érezzük, hogy nem leljük helyünket a világban.

Derékfájás lelki okai – Ezekre az érzelmekre figyeljen oda!
1. kép – A derékfájás lelki okai között számtalan érzelem meghúzódhat

A gerincen felfelé haladva a következő csigolya az L4-es, ami különösen a bánat érzelmi székhelye és a kreativitásé. Azoknál az embereknél alakulhat ki ezen a területen fájdalom, akik olyan nevelési hittben nőttek fel, hogy nem szabad az érzelmeket kimutatni, különösen amelyek a gyászhoz vagy veszteséghez köthetök. Továbbá a fájdalom azoknál az embereknél is megjelenhet, akiknek kreativitását a környezetük nem értékeli megfelelően.

A derékfájás lelki okai között az L3-as csigolya is érintett lehet. Az L3-as csigolya családunk általi elfogadásról szól. Ezen a területen azok tapasztalhatnak fájdalmakat, akik úgy érzik, családjuk nem támogatta őket párválasztási illetve szexuális orientációjuk döntésében. A múlt, jelen és jövő vetülete egyaránt kihatással lehet ezen csigolya fájdalmára.

Az L2-es csigolya azon fizikai képeséggel függ össze, hogy előre és hátra tudjunk hajolni. Érzelmileg ugyan ilyen funkciót tölt be, a saját magunk támogatására hivatott. Általában azoknál alakul ki itt fájdalom, akik úgy érzik, hogy nem tudták követni az álmaikat, olyan döntéseket hoztak, amik nem voltak összhangban az elképzeléseikkel. A férfiak esetében itt több esetben alakulhat ki fájdalom, főleg azoknál, akik túl hamar alapítottak családot és emiatt feláldozták megvalósítási lehetőségeiket például nem tanultak tovább, más szakmát választottak.

A felső ágyéki csigolya az L1 a stabilitással hozható kapcsolatba. A fájdalom itt összefügghet pénzügyi, kapcsolati vagy karrierrel kapcsolatos változással. Spirituálisan megfogalmazva: „az ember életének alapjait megingatták”. Kapcsolódik az L2-es csigolyához, így gyakran magában foglalja a törekvést, amit tenni szeretne, de nincs összhangban a társadalom által elvárt köteleségekkel.

Ahogyan Ön is láthatja, a derékfájás lelki okai igen széles érzelmi kört fedhetnek le, így minden esetben először célszerű megállapítani a fájdalom pontos helyét, aminek következtében kialakíthatók a testre szabott érzelmi és fizikai kezelések.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

A Diogenész-szindróma megértése

vas aug 15 , 2021
A Diogenész-szindróma egy olyan viselkedési rendellenesség, amely az idősebb felnőtteket érinti. Férfiaknál és nőknél egyaránt előfordul. A fő tünetek a túlzott felhalmozás, piszkos otthonok és a rossz személyes higiénia. A Diogenész-szindrómában szenvedők kivonulnak és elzárkóznak az élettől és a társadalomtól. […]
Diogenész-szindróma

Ez is érdekelheti