Citrin hatása – Minden, amit a citrinről tudnia kell!

A citrin hatása sokak számára ismeretlen, hiszen maga a citrin ásvány sem olyan közismert, mint például az ametiszt. Lehetséges, hogy ez a különös ásvány nem rendelkezik olyan népszerűséggel, mint más hegyi kristályok, ettől függetlenül mindenképpen érdemes megismerni, hiszen számtalan izgalmas és érdekes tulajdonságokkal rendelkezik.

Mi az a citrin?

A citrin a kristályos kvarccsalád sárgától a vöröses-narancssárgáig terjedő tagja. A kvarc kemény, kristályos ásvány, amely oxigén- és szilíciumatomokból áll. Ezeket az atomokat egy nagyon sajátos mintázat köti össze.

A földpát után a kvarc a második legelterjedtebb ásvány, amely a földkéregben létezik. Számos különböző színspektrumban nyilvánul meg, de a citrusfélékhez hasonló színűek azok, amelyek a „citrin” kategóriába tartoznak.

A citrin szó jelentése egyértelműen kapcsolódik a citrus, citromhoz, hiszen sárgás árnyalata és formája igen hasonlóvá teszi az említett gyümölcshöz.

Hol található meg a citrin?

Természetes úton képződött citrint korábban az egész világon találtak, bár manapság meglehetősen ritka. Természetes citrinkristályokat fedeztek fel olyan helyeken, mint Oroszország Urál-hegysége, Kazahsztán és Madagaszkár. Manapság a kereskedelmi forgalomban lévő citrin nagy része laboratóriumi úton kezelt kvarc és ametiszt eredménye.

Miben nyilvánul meg a citrin hatása?

A citrin kiválóan kiegészítheti öltözetünket, mivel gyönyörű színpompát ad. Az esztétikai célokon kívül úgy tartják, hogy napenergiával rendelkezik, ami a naphoz hasonló színének köszönhető. Rengeteg gyógyító tulajdonsággal bír, ami akár segítséget nyújthat lelki és fizikai fájdalmak kezelésében is.

Citrin hatása – Minden, amit a citrinről tudnia kell
1. kép – Citrin hatása – Minden, amit a citrinről tudnia kell

Érzelmi értelemben a citrin hatása segíthet viselőjének megerősíteni önbecsülését. Továbbá a hegyi kristályok követőei úgy gondolják, hogy ez a különös kő képes pozitív és élénkebb energiaáramlást előidézni a testben és körülötte.

Fizikai tekintetben a citrin hatása megnyilvánulhat az emésztés javításában és az állóképesség fejlesztésében. Az ókorban a gyógyítók ezeket a köveket használták arra, hogy megtisztítsák a testet a méreganyagoktól, javítsák a vérkeringést és erősítsék az immunrendszert. Sőt, olyan is előfordult, hogy bizonyos betegségek megelőzésében vagy mérges kígyók elleni védekezés során is hasznát vették.

A történelem során a citrin köveket „a kereskedő köveként” ismerték, mivel sokan úgy gondolják, hogy pénzt vonzanak magukhoz. A feng shuiban a citrin olyan kő, amely gazdagságot és szerencsét hoz viselőjének.

Milyen csakrákhoz kapcsolódik a citrin?

Összességében úgy gondolják, hogy a citrin segít megtisztítani a csakrákat és kinyitni az intuíció ablakait, ezáltal nagyobb éberségérzetet és spirituális kapcsolatot teremt az önmagunkkal. A követőik hisznek a kristály azon tulajdonságaiban, hogy bölcsebbé és figyelmesebbé teszi viselőjét.

A citrinkristályok a szakrális csakrához kapcsolódnak, amely létfontosságú a kreativitás és a megnyilvánulások szempontjából. Egy éber szakrális csakrával rendelkező ember sokkal kreatívabb, jobb képzelőerővel bír.

Sokan úgy gondolják, hogy a kő energiája közvetlenül a szakrális csakrából áramlik a hordozó testébe, majd szétterjed a szoláris plexusban, fokozva az ember akaraterejét. Végső soron a citrin segíthet viselőjének, hogy a pozitívan tekintsen a jövőbe és a kínálkozó lehetőségekre figyeljen, ahelyett, hogy a múlt megtörtént dolgain rágódna.

Összegzés

A citrin egy igazán különleges kristály, amit mindenképpen érdemes bátran viselnünk, ha szeretnénk egy igazán energikus, pozitív tulajdonságokkal bíró kiegészítővel feldobni stílusunkat. Legyen szó nyakláncról, fülbevalóról vagy gyűrűről a citrin hatása bármilyen formában segíthet, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Herpesz terhesség alatt - Ezeket kell tudni róla!

vas febr 27 , 2022
A herpesz az egyik leggyakoribb vírus által okozott egészségügyi állapot. A herpesz tünetei kellemetlenek lehetnek, de a vírus nem veszélyezteti az egészségét. És mi a helyzet azzal, ha a herpesz terhesség alatt jelen van? A herpes simplex vírus (HSV) genitális […]
herpesz terhesség alatt 2

Ez is érdekelheti