Bal lapocka fájdalom lelki okai – érzések, amelyek kiválthatják a fájdalmat

A bal lapocka fájdalom lelki okai leggyakrabban a szívünkhöz közelálló érzésekkel kapcsolatos. A fájdalom alapesetben hasznos a testünkben, úgy működik, mint egyfajta indikátor. A fájdalommal jelez testünk, hogy valami nincs rendben, valamire oda kell figyelnünk.

A bal lapocka fájdalom lelki okai

A bal lapockánk az a testrészünk, amely igen közel áll és kapcsolódik a szívünkhöz. Ha fájdalmat érzünk ezen a területen, az egyértelműen arra utal, hogy valamire érzékeny a szívünk, lelkileg nem vagyunk összhangban önmagunkkal.

Amennyiben szeretnénk megérteni a bal lapocka fájdalom lelki okait, úgy az alábbi kérdések őszinte megválaszolása segíthet közelebb kerülni a probléma forrásához:

  • Úgy érzi, hogy szíve erős és minden rendben van vele?
  • Történt-e bármilyen kapcsolati változás Önnel a közelmúltban?
  • Jelenleg tapasztal-e feldolgozhatatlan gyászt?
  • Úgy érzi, hogy szíve és vágyai összhangban vannak egymással?
  • Letargikusnak érzi magát?
  • Van-e bármilyen harag Önben?
  • Rendszeresen előfordulnak depresszív gondolatai?

A bal lapocka fájdalom lelki okainak jelentése

A hagyományos kínai gyógyászatan közismert, hogy mindennek van jin és jang energiája. A Jang energia a fényről, mozgásról szól, míg a jin a sötétséget és a csendet testesíti meg. Testünk bal oldalát alapvetően a jin energia uralja: érzelmek, passzivitás, hallás és érzések. Ha valamilyen fájdalmat tapasztalunk testünk bal oldalán, úgy mindenképpen érdemes lehet érzelmi énünkkel foglalkozni.

Bal lapocka fájdalom lelki okai – érzések, amelyek kiválthatják a fájdalmat
1. kép – Bal lapocka fájdalom lelki okai – érzések, amelyek kiválthatják a fájdalmat

A szomorúság a jin fő eleme, ami természetesen szükséges az egyensúly fenntartásához. Azonban, ha túlzott egyensúlyba kerülünk a jin energiával úgy depresszió, zsibbadások és szorongások léphetnek fel. A kínai orvoslásban a fájdalom azt jelenti, hogy az energia valahol fennakad és nem áramlik hatékonyan.

Mit tehetünk a fájdalom kezelése érdekében?

A legtöbb esetben a bal lapocka területén fellépő fájdalom esetén azonnal orvoshoz fordulnak az érintettek. Előfordulhat, hogy a fájdalom hátterében a folyamatos rossz testtartás vagy valamilyen sérülés áll, de az esetek nagy többségében nincsenek konkrét válaszok a miértekre.

Ilyenkor fordulnak többen is az alternatív orvosláshoz illetve a lelki problémák kezeléséhez. Jó ötlet lehet kipróbálni, az akupunktúrát illetve a köpölyözést, azonban fontos, hogy a kezelési lehetőségekkel egyidejűleg kezdjünk el dolgozni lelkünk egészségén is. A lélek valóban képes megbetegíteni a testet, ha a köztük lévő egyensúly hosszabb ideig megborul.

De hogyan is fejleszthetjük lelkünket a fájdalmak kezelése érdekében? Ez az a pont, ahol sokan túlgondolják a lehetséges megoldásokat. A lelki eredetű fájdalmak kezelése őszinteséggel és odafigyeléssel igen hatékonyan orvosolható. Az alábbi tevékenységek mindegyike segíthet megteremteni az egyensúlyt ismételten lelkünk és testünk között:

  • Meditáció: szánjon magára minden nap 5-10 percet, amikor egy nyugtató környezetben átgondolhatja, hogy mi is történt Önnel a nap folyamán. Helyesen cselekedett? Tapasztalt negatív érzéseket? Őszinte volt önmagával?
  • Napló vezetése: a naplóvezetés igen hatékony módszer, ha szeretnénk könnyíteni lelkünkön. A lapok között igazán őszinték lehetünk önmagunkkal szemben, nem kell attól félnünk, hogy mit mondanak mások a gondolatainkról.
  • Testmozgás: igyekezzen minden nap mozogni legalább fél órát. A fizikai mozgás nagyban segítheti a felgyülemlett negatív gondolatok gyorsabb távozását.

Összegzés

A bal lapocka fájdalom lelki okai mögött nagyon sok, különböző érzés meghúzódhat. Ahhoz, hogy megértsük, mi is okozza a fájdalmunkat, fontos, hogy őszintén megnyissuk szívünket és megértsük, mit és miért érzünk. A megoldás a legtöbb esetben nem a különböző kezelési módszerekben keresendő, hanem saját magunkban. A válaszok mindig elérhetőek, a kérdés az, hogy feltesszük-e a megfelelő kérdéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

7 gyors megoldás orrdugulás ellen

csü márc 24 , 2022
Az orrdugulás a mindennapi élet egyik zavaró pontja is lehet, amely frusztrálttá teheti az embert. Sokan úgy vélik, hogy az orrdugulást az orrjáratokban megtalálható felhalmozódott nyálka okozza. Ezzel szemben az orrdugulás általában az orrmelléküregek gyulladt ereinek következménye. Megfázás, influenza vagy […]
7 gyors megoldás orrdugulás ellen

Ez is érdekelheti