Bal kéz zsibbadás lelki okai – mi állhat a háttérben?

A bal kéz zsibbadás lelki okai között számtalan, különböző érzés húzódhat meg, amiket minden esetben komolyan vennünk, hiszen a testünk a tünetekkel mindig üzenni akar. Sok esetben a modern orvostudomány ezeket a tüneteket félre diagnosztizálja, pedig a válasz szinte mindig rendelkezésre áll: mi magunk.

A bal kéz zsibbadás lelki okai esetében mindenképpen érdemes meghatározni a zsibbadás pontos helyét. A kezünk igen széles érzelmi skálát képes közvetíteni a külvilág felé, hiszen bármikor szeretnék mondanivalóinkat felerősíteni, akkor a kezünket használjuk a kommunikáció hatékonyabb kivitelezéséhez.

A bal kéz zsibbadás lelki okainak egyik leggyakoribb érzelmi okozója valamelyik kezünkben megtalálható chakra elzáródása. Az alábbi kép jól szemléleti a kezünkben megtalálható chakra járatokat:

A különböző chakra járatokat az alábbi módokon értelmezhetők:

1. Mooladhara – a mooladhara ponton jelentkező zsibbadás általában az „ártatlan bölcsességet” szimbolizálja. Kialakulásának háttérben nem ritka, hogy a szexuális felszabadulás elnyomása áll. A zsibbadás mellett előfordulhatnak problémák férfiak esetében a prosztata környékén, nők esetében a kismedencénél.

2. Swadhisthana – az ezen a ponton jelentkező zsibbadás megtestesíti a kreativitást, tiszta figyelmet és tudást. A bal kéz zsibbadás lelki okai között itt megjelenhet a különböző tiltott szeretek használata vagy a halott szellemekkel történő kommunikáció. A fájdalom akár kisugározhat a máj, vese vagy hasnyálmirigy környékére is.

3. Nabhl – A nabhl pont megtestesíti az elégedettséget és a jólétet. A zsibbadás hátterében nem ritka, hogy családi vagy anyagi félelmek állnak.

3a. Void – az önuralom és igazság pontja. A probléma hátterében gyakran állhat fanatizmus egy bizonyos téma iránt. A fájdalom akár hasi tájékra is kisugározhat.

4. Center Heart – a biztonságot és önbizalmat megtestesítő pont. A zsibbadás forrásai között megjelenhet a merevség és a bizonytalanság. A szív környékén megjelenő problémák kapcsoltba hozhatók az e ponton történő zsibbadással.

5. Vishuddhl – kommunikációs, kapcsolati, diplomáciai pont. A probléma forrása igen széles körű lehet mint például bűntudat, dohányzás, arrogancia, düh és harag. A pajzsmirigyen és nyaki gerinc szakaszon megjelenő tünetek társulhatnak az említett pont zsibbadáshoz.

6. Agnya – az alázatosság, megbocsátás és feltámadást megtestesítő kézpont. A probléma hátterében megjelenhet a megbocsátás képességének hiánya, szuper ego.

7. Sahasarara – az integráció, nyugalom és felvilágosodás pontja. A bal kéz zsibbadás lelki okai között ennek a pontnak van a legnagyobb spirituális jelentősége.

A felsorolt pontok alapján, amennyiben Ön legközelebb tapasztalja a zsibbadó érzést a bal kezében, úgy mindenképpen érdemes megfigyelnie a zsibbadás központját. Ezt követően érdemes végig gondolnia, hogy mi váltotta ki a zsibbadás érzését az említett ponton. Végezetül pedig az önismeret segítségével megoldással kell előállni, ami nem függhet semmilyen külső tényezőtől. Továbbá előnyös lehet még kézmasszírozó készülékeket is alkalmaznia, mint a rehabilitációs labda.

A legtöbb betegség esetében a gondok nem külső helyről származnak, hanem saját magunkból. Maga ennek a ténynek a felismerése, gyakran már önmagában is elengedő a gyógyuláshoz, azonban fontos megérteni, hogyan tudjuk ismételten elkerülni az említett tüneteket a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Russell-Silver szindróma

vas szept 5 , 2021
A Russell-Silver szindróma (RSS), más néven Silver-Russell szindróma (SRS) egy az emberrel veleszületett állapot. Jellegzetes növekedési fejlődés és a végtagok vagy az arc aszimmetriája jellemzi. A tünetek széles klinikai spektrumban terjednek, a súlyosaktól az enyhéig, éppen ezért előfordulhat, hogy kezeletlen […]
russell-silver szindróma

Ez is érdekelheti