A B12 vitamin hiány lelki okai

Mik lehetnek a B12 vitamin hiány lelki okai? Egyáltalán mi az a B12 vitamin?

A B12-vitamin, más néven kobalamin, alapvető tápanyag, amely az idegrendszer megfelelő működéséhez, a vörösvértestek képződéséhez és a DNS szintéziséhez szükséges. A B12-vitamin-hiánynak azonban van egy lelki dimenziója is, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak.

Spirituális értelemben a B12-vitamin hiánya az energia, a vitalitás és a céltudat hiányához köthető. Ha a szervezetből hiányzik ez az alapvető tápanyag, az depresszióhoz, szorongáshoz és általános motivációhiányhoz vezethet. Ez megnehezítheti az emberek számára, hogy megtalálják életcéljukat és megvalósítsák spirituális terveiket.

A legtöbb spirituális fórumon a lila színt a koronacsakrával társítják, amely a fej tetején található, és a spirituális kapcsolat és megvilágosodás központjaként tartják számon. A B12-vitamin a lila színhez is kapcsolódik, és számos lila ételben megtalálható, például áfonyában, szőlőben és padlizsánban. Ez lehet az oka annak, hogy egyes spirituális tanítók úgy vélik, hogy több lila étel fogyasztása segítségünkre lehet a B12 vitamin hiány lelki okai mögötti energiák kezelésében.

A B12 vitamin hiány lelki okai
1. kép – A B12 vitamin hiány lelki okai között a céltalanság érzése is megjelenhet

Továbbá már kutatások azt is alátámasztották, hogy a B12 vitamin hiány még az idegrendszerünk egészségére is hatással lehet. Az idegrendszer felelős a jelek továbbításáért az agy és a test többi része között, beleértve a szerveket és az izmokat. Ha a szervezetben hiányzik a B12-vitamin, az olyan neurológiai tünetekhez vezethet, mint a zsibbadás, bizsergés és gyengeség. Ezek a tünetek az ember életének spirituális aspektusára is hatással lehetnek, megnehezítve számukra a meditációt vagy más spirituális gyakorlatokat.

Az ájurvédikus gyógyászatban a B12-vitamin hiányát a gyökércsakrához kötik, ami a megalapozottsággal és stabilitással jár. Ha ez a csakra kiegyensúlyozatlan, az bizonytalanság, félelem és instabilitás érzéséhez vezethet. Úgy gondolják, hogy a B12-vitamin-hiány kezelésével a gyökércsakra kiegyensúlyozható, ami nagyobb stabilitás- és biztonságérzethez vezethet az életben.

Összességében elmondható hogy, hogy a B12 vitamin hiány lelki okai mögött olyan érzések húzódhatnak meg, mint a céltalanság. A legjobb megoldás minden esetben az, ha oda figyelünk a B12 vitamin rendszeres pótlására lehetőleg természetes úton, azonban sosem szabad kizárni egy-egy tünet érzelmünkre gyakorolt hatását sem.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

6 meggyőző érv a csontleves fogyasztása mellett

sze máj 10 , 2023
A csontleves egy igazán nagy népszerűségnek örvendő étel, különösen az egészségtudatos egyének körében. Ennek oka egyszerű: számos egészségügyi előnnyel járhat a fogyasztása. Bár magáról a csontlevesről korlátozott kutatás áll rendelkezésre, rengeteg bizonyíték van arra, hogy a fogyasztása hasznos lehet a […]
6 meggyőző érv a csontleves fogyasztása mellett

Ez is érdekelheti