Ametiszt hatása – vajon hogyan járulhat hozzá egészségünkhöz?

Az ametiszt hatása igen fontos szerepet játszik az alternatív és kiegészítő gyógyászatban. Hasonlóan a többi kristályhoz, az ametiszt esetében is számtalan olyan tulajdonság megemlíthető, amelyek pozitívan hatnak az emberi testre és lélekre egyaránt.

Sajnos az ametiszt és egyéb hegyi kristályok pozitív hatásait nagyon kevés nyugati orvoslást képviselő orvos ismeri el, hiszen valódi, átfogó kutatás sosem készült az említett tulajdonságok valós meglétéről. Azonban, azok számára, akik hisznek a kristályok pozitív erejében a hiányzó evidenciák még nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a kristályok valóban jótékonyan hatnak szervezetünkre.

Az ametiszt hatása az emberi szervezetre az alábbi lehet:

1. Fizikai egészségre vonatkozó hatások

Az ametiszt aktívan használók körében, az alábbi pozitív, fizikai egészségere vonatkozó hatások kerülnek több alkalommal is említésre:

  • immunrendszer erősítése
  • endokrin működés javítása
  • javítja a bőr egészségét
  • elősegíti az emésztőrendszer egészségének fenntartását
  • csökkentheti a fejfájások kialakulását
  • hormonszabályozó hatással bírhat

A felsoroltak nagy részével kapcsolatban jelenleg nem született olyan kutatás, amely igazolná ezen tulajdonságok meglétét az ametiszt esetében.

2. Érzelmi és szellemi egészségre vonatkozó hatások

Az ametiszt gyakran szerepet kapott a régi mítoszokban és legendákban, mint egy lehetséges eszköz a szellemi egészség megőrzésére. A görög mitológiában egy Rhea nevű titán ametisztet adott a bor istenének, Dionüszosznak, hogy segítsen megőrizni józan eszét. Később ez a mítosz arra késztette az ókori rómaiakat, hogy elhiggyék, hogy az ametiszt segíthet megóvni őket a részegségtől.

Ametiszt hatása – vajon hogyan járulhat hozzá egészségünkhöz?
1. kép – Ametiszt hatása – vajon hogyan járulhat hozzá egészségünkhöz?

Manapság természetesen senki sem próbálja meg ametiszttel javítani alkoholfogyasztási szokásait, azonban a kristályok követői hisznek abban, hogy az ametiszt hatása elősegítheti a nyugalmat. Továbbá gyakran említik azt is, hogy az ametiszt csökkenti a fájdalomérzékelést és a szorongást is.

3. Metafizikai hatások

Akik hisznek az ametiszt hatásában, úgy gondolják, hogy a kristály segítségével az ember képes lesz kinyitni a spirituális értelmemben ismert harmadik szemet. A harmadik szemet a követők az erő és a bölcsesség forrásának tekintik, és azok, akik felnyitják ezt a szemüket képesek lesznek különböző látomásokát átélésére, ami a végső megvilágosodáshoz vezetheti őket.

Előfordulhat az is, hogy a kristályokat használok, ametiszt követeket helyeznek el otthonukban annak érdekében, hogy az ametiszt pozitív ereje elnyelje az otthon körül keringő negatív energiát.

Hogyan használjuk az ametiszt?

Amennyiben Ön is szeretné megismerni az ametiszt hatását, úgy az alábbi módszerek lehetnek segítségére:

  • hordjon egy kis ametiszt kristályt a zsebében vagy tárcájában
  • viseljen ametisztből készült ékszereket például gyűrű, nyaklánc vagy karkötő
  • helyezzen el ametiszt kristályokat otthonában esetleg munkahelyi asztalán

Ezen kívül az ametiszt bátran alkalmazható más, spirituális jellegű tevékenységek közben. Fogjon meg egy kristályt és tartsa kezében meditálásai során vagy akár vigyen néhány darabot magával relaxáló fürdéseihez.

Összegzés

Az ametiszt hatása jelenleg nem bizonyítható a szükséges evidenciák és kutatások hiányában, ettől függetlenül alkalmazása igen egyszerű, így bátran ajánljuk bárkinek a használatát, aki szeretné a cikkben említett pozitív tulajdonságokat élvezni.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Gyomorégés okai – hogyan előzhető meg a probléma?

csü jan 27 , 2022
Mik lehetnek a gyomorégés okai? Gyomorégés során gyakran tapasztalható égő érzés a mellkasban, közvetlenül a szegycsont mögött. Ilyenkor a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe, melyet keserű íz is kísérhet a torokban vagy a szájüregben. A tünetek leggyakrabban evés vagy fekvés után […]
Gyomorégés okai – hogyan előzhető meg a probléma?

Ez is érdekelheti