Akupresszúrás matrac előnyei

Az akupresszúrás matrac kialakításának célja, hogy hasonló eredményeket tudjunk elérni vele, mintha egy akupresszúrás masszázson vennénk részt.

A hagyományos kínai orvoslásból eredendően (TCM) az akupresszúra olyan technika, amelyet a blokkolt chi (Qi) vagy energia felszabadítására használnak az egész testben. Miután ezek az elzáródások megszűntek, a fájdalom csökkenhet vagy teljesen eltűnhet.

Az akupresszúrás szőnyegek több száz műanyag pontot tartalmaznak, amelyek nyomást gyakorolnak a háton található számos akupresszúrás pontra. Vannak akupresszúrás párnák is, amelyek a nyakon, a fejen, a kezen vagy a lábon használhatók.

Sokan használnak akupresszúrás szőnyegeket a hátfájás és a fejfájás enyhítésére. De mennyire is hatásos az akupresszúrás matrac?

Az akupresszúrás szőnyegekről nincs különösebb kutatás, bár néhány kisebb tanulmány bizonyítja, hogy előnyös a fájdalom csökkentésében. Sok felhasználó a matrac mellett teszi le a voksát a kapott pozitív eredmények miatt.

Akupresszúrás matrac előnyei

Az akupresszúrás szőnyegeket még nem vizsgálták átfogóan potenciális előnyeik szempontjából. Mivel ezek a szőnyegek az akupresszúrához és az akupunktúrához hasonlóan működnek – a test meridiánjain lévő nyomáspontok stimulálásával – azonos vagy hasonló típusú előnyöket nyújthatnak a használatuk során.

A fő különbség az, hogy az akupresszúrás szőnyegek sok akupresszúrás pontot stimulálnak válogatás nélkül, szemben a szakember által nyújtott célzott akupresszúrás vagy akupunktúrás kezelésekkel.

Az akupresszúrás szőnyeghasználók szerint enyhülést találtak a következő tünetekkel szemben:

 • fejfájás, amelyet úgy gondolnak, hogy enyhít, ha mindkét lábát egyenletesen tartjuk a szőnyegen
 • nyaki fájdalom
 • hátfájás
 • isiász fájdalom a háton és a lábon
 • feszes vagy merev hátizmok
 • stressz és feszültség
 • fibromyalgia fájdalom
 • álmatlanság

Hogyan kell használni az akupresszúrás matracot?

Acupressure mats can take some getting used to. The spikes are sharp and can cause discomfort or pain for several minutes, before they start to warm up the body and feel good.

A maximális eredmény elérése érdekében használja a szőnyeget minden nap 10-20 percig. Ne felejtsen el a megfelelő légzéstechnikát használni és gyakorolni a test tudatos ellazulását.

 • Válassza ki a megfelelő helyet ahova a matracot le akarja tenni. A kezdők gyakran ágyon vagy kanapén terítve használják a szőnyeget. Haladó és tapasztalt felhasználók a padlóra szokták helyezni.
 • Próbáljon meg ráülni. Ülhet közvetlen a szőnyegen vagy a széken is, így a feneke és a hát alsó része közvetlenül érintkezik.
 • Kezdje úgy, hogy réteg szövetanyagot tesz saját maga és a szőnyeg közé, azaz nem közvetlenül fekszik rá. Viseljen vékony felsőt, vagy vékony takarót is helyezhet a tüskékre, így hozzá tud járulni a kényelmesebb érzéshez. A felhasználók arról számolnak be, hogy akkor érik el a legjobb eredményt, ha a szőnyeg érintkezik a csupasz bőrükkel.
 • Lassan feküdjön le. Feküdjön miközben súlyát egyenletesen elosztja a szőnyegen. Ez segít elkerülni a pontok okozta sérüléseket.
 • Óvatosan helyezze át pozícióját. Ne mocorogjon és ne mozogjon a szőnyegen, mert így könnyebben megkarcolhatja a bőrét.
 • Használja következetesen. Szokjon hozzá az akupresszúrás matrac használatához. Ha ez a termék Önnél beválik, akkor tartsa be az előírásokat és a javasolt használati időtartamot hosszútávon.

Megfontolások az akupresszúrás matracok esetében

 • A szőnyeg tüskék átlyukaszthatják a bőrt, különösen akkor, ha a szőnyegeket helytelenül használják. A sebek vagy fertőzések elkerülése érdekében ne használjon akupresszúrás szőnyeget, ha vékony a bőre, cukorbetegsége van, vagy rossz a keringése.
 • A legtöbb akupresszúrás szőnyeggyártó nem javasolja terhesség alatt történő használatukat.
 • A csecsemők és kisgyermekek nem használhatnak akupresszúrás szőnyeget.
 • Ha magas vagy alacsony vérnyomása van, az alkalmazás előtt beszéljen kezelőorvosával.
 • Az akupresszúrás szőnyegeket nem szabad orvosi kezelések vagy felírt gyógyszerek helyett használni.

A legjobb akupresszúrás matrac, amit kipróbálhatunk

Az akupresszúrás szőnyegek nagyon hasonló kialakításúak, és általában 7-12000 forintba kerülnek. A költségkülönbség néha extra harangokkal és sípokkal, például tárolózsákkal társul. A szőnyeg készítéséhez használt szövet szintén fontos tényező lehet.

Az ár többnyire tükrözi a hatékonyságot, de nem feltétel.

Az általunk kipróbált szőnyegek többségében azonos vagy hasonló mennyiségű akupresszúrás tüske volt, ami a legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni a vásárláskor.

Ha készen áll arra, hogy kipróbálja az akupresszúrás szőnyeget, akkor ajánljuk a következőt, ami nagyon magas vásárlói értékeléssel rendelkezik, minőségi anyagokból készül és megbízható gyártótól származik.

Akkupresszúrás matrac és párna

ProSource fit acupressure pillow
 • Főbb jellemzők. Ez a szőnyegkészítmény növényi alapú habból és vastag pamutból készül. A szőnyeg teljes méretű és 6210 műanyag tüskét tartalmaz. A párna további 1782 tüskét biztosít. A szett többféle színben kapható.
 • A pamut huzat levehető és kézzel mosható. Ne helyezze kereskedelmi mosógépbe vagy szárítóba.
 • Hordtáska is tartozik a szetthez
 • Ár: 13.000 Ft
 • Itt tudja online megvásárolni.

Összefoglalás

Az akupresszúrás szőnyegeket nem vizsgálták átfogóan, bár a felhasználók szerint a fájdalom és más tünetek mértéke enyhül, melyeket ezek használata során tapasztaltak.

Ha hát- vagy testfájdalmai vannak, stressz vagy fejfájás, érdemes megkísérelni az akupresszúrás szőnyegeket és párnákat. Viszont használatuk némi megszokást igényelnek.

Megfontolhatja az akupresszúrás masszázs vagy az akupunktúra kipróbálását is. Néha a szakemberrel való közvetlen együttműködés hatékonyabb és megnyugtatóbb lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Next Post

Marfan szindróma tünetei, kialakulása, kezelése

szo okt 3 , 2020
Mi az a Marfan szindróma? A Marfan szindróma egy örökletes kötőszöveti betegség, amely befolyásolja az egyén testének normális növekedését. A kötőszövet igen fontos szerepet játszik szervezetünkben, támogatja a csontváz szerkezetét és a testünk összes szervét. A Marfan szindrómához hasonló rendellenességek […]
Marfan szindróma tünetei, kialakulása, kezelése

Ez is érdekelheti